It Pays to Be an Assertive Woman

Ølsmaking – hippere blir det ikke

Er øl er i ferd med å gjenerobre mange av vinens bruksområder? Akkurat nå er øl fra obskure mikroskopiske bryggerier omtrent det hippeste du kan tylle i deg. Det sies at ølen har gjort et comeback, men mange vil hevde at den aldri gikk av moten. På ølsmaking får du lære mer om øl og smake deg frem til din nye favoritt!

«En øl, takk!»

Ja, men hvilken vil du ha? Før var øl ensbetydende med pils, men slik er er ikke lenger. Den økende interessen i øl har sørget for at utvalget både på flaske og fat har blitt betydelig større de siste årene.

Lyst å dra på safari? Dra på ølsmaking!

Som forbrukere har vi gitt muligheten til å fråtse i og oppdage eksotiske, rare smaker. Å dra på ølsmaking er som å dra på safari og vasse i spennende smaker. Ølsmaking er herlig uformelt, morsomt, ganske informativt og alltid interessant.

Det absolutt viktigste er jo at kurset er praktisk – man får smake seg frem mens kursleder forteller.
ølsmakingsbrett

LES OGSÅ: Vi tester: Ost- og ølsmaking

Gavekort på ølsmaking

Et gavekort på ølsmaking er et ganske sikkert kort hvis du skal kjøpe gave til en du vet er glad i godt øl. På ølsmaking lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra? Hvilke ingredienser kan du lukte?

Kjenner du noen som liker øl?

For den med lite til medium kunnskap om øl er opplevelsen «ølsmaking for to» vårt tips, her kan man gå to stykker sammen, og det til en hyggelig pris. En slik pakke med ølsmaking finner man i alle de største byene som Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Tromsø. Du kan se alle steder YouWish tilbyr ølsmaking her.

spennende smaker på ølsmaking
skååål!

LES OGSÅ: Julegaver til han som har alt! 9 gavetips som vil overraske

Hva er så spesielt med IPA?

Spør kanskje du! IPA, kort for Indian Pale Ale, har tatt over de fleste hyllene på vinmonopolet og er å finne i alle barer. IPA kommer i mange varianter, men felles for dem alle er den tilstedeværende smaken av humle som er sterkere enn i f.eks pils, samt en høyere alkoholprosent.

Smaken av humle fremstår for mange litt «parfymert» eller «blomstrende» (den ufaglærtes beskrivelse). Ølets popularitet taler i midlertid for at svært mange liker den distinktive smaken. Liker du IPA?

Øl + sjokolade = sant?

Øl og sjokolade er ikke den mest åpenbare smakskombinasjonen. Hvis du har ved tilfeldighet forsøkt hjemme har du kanskje ikke blitt så imponert? Det er nemlig vanskelig å finne riktig øl til sjokolade, men når det treffer er kombinasjonen smakssymfoni i munnen. Dette bør man overlate til proffene. Les mer om Øl- og sjokoladekurs her.

Er øl ostens nye vin?!

Kanskje ikke overraskende at ost og øl passer så godt sammen? De har jo tross alt mange likhetstrekk i smaksbildet som toner av sødme, nøtter og urtepreg.

På et ost- og ølkurs blir man bevisst på hvilke kombinasjoner som er gode, og hvorfor akkurat disse treffer. Neste gang du skal ha venner på besøk bytter du kanskje ut vinen med øl til ostefatet?

Likte du innlegget? Del det med en venn!

[tw_posts layout=»1,2″ title=»Trending Posts» posts_per_page=»6″]


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar