Ølsmaking i Oslo

Vi tester: Ost- og ølsmaking

Ølen er i ferd med å erobre vinens bruksområder, så det skulle det bare mangle at ikke øl kunne bli ostens nye følgesvenn.

En deilig vårdag i mai tok vi oss en tur på ost- og ølsmaking, hvordan det gikk kan du lese om her.

Det kan virke som galskap å tilbringe en deilig maikveld nede i en dunkel kjeller, men der nede var det ingen som savnet sola.

Ost- og ølsmaking i Oslo

Det var satt av rundt to timer til ost- og ølsmaking i Oslo og i løpet av den tiden rakk vi å smake på mye godt. Litt vennskapelig baksnakking av vinens forhold til ost ble også tid til! Det var ingen tvil om at vår guide for kvelden kunne sitt fag, og det var lett å la seg begeistre.

Vår dyktige foredragsholder innledet kurset med litt om ølets historie og viktighet. Visstnok var det vanlig i gamle dager å betale med øl!

Ville du byttet ut lønnen din med pils?

Utvalg av flaskeøl på ost- og ølsmaking i Oslo
Kveldens utvalg, litt av hvert.

LES OGSÅ: Vinsmaking, hvor mye kan du egentlig?

Hørt om de 5 s’ene?

I likhet med vinsmaking er også ølsmaking det rene ritualet. De «5 s’ene» er en god huskeregel for din omgang med øl.

S – Skjenke
S – Se
S – Snurre
S – Snuse
S – Smake

Ssså vet du det!

Seks par i hjerter

Vi fikk presentert en og en øl med tilhørende ost, her kommer våre notater som du kan lage deg en fin liten handleliste av, men vi anbefaler at du opplever ost- og ølsmaking med guide selv!

Geuze i glasset

LES OGSÅ: 8 profesjonelle matkurs i Oslo som du kan gi bort i gave

Geuze + chevre

Sur øl, veldig frisk alene, men balansert og rund sammen med chevre. Cheveren, som var romtemperert og bløt, var veldig velsmakende.
-Denne likte vi!

weisse ølflaske

Weisse + saueost

Friskt øl med duft av banan og balansert smak av søtt og surt. Med osten ble ølet søtere og de utfylte hverandre godt. Osten hadde smak av aske og timian og en klassisk saueost-smak. Denne falt meget godt i smak hos samtlige på bordet.

saison dupont øl på flaske

Saison dupont + brie

«Tørr» øl med duft av pepper og smak av krydder og bitterhet. Sammen med en kraftig brie med preg av modenhet og litt mugg smaker den friskt. Tips fra oss: Brien gikk veldig bra sammen med honningsmelonen.

Pale ale på flaske

Pale ale + gruyere

Lett Ale med duft av sirup og frukt. Smak av frisk appelsin, sitrus og tydelig bitterhet. Osten smaker svakt kjeller og nøtter og sammen med ølet bryter osten av bitterheten. Undertegnedes personlige favorittkombo – lett å like.

Kinn pryl øl

Kinn pryl + Rocheford

Glutenfri øl med duft av karamell og rød/bronse i fargen. Rund i smak, lett bitter. Kraftig ost med mye smak og salt, sammen med kinn som er søt så balanserte det godt.

Mørk porter øl

Black ball + Rochford

Sort øl med duft av kaffe og karamel til samme ost. Søt, røket smak. Muggosten med marmelade og blackball er en fin symfoni som tar ut bitterheten i ølet.

Fikk du lyst til å ta med deg noen på dette? Opplevelsen kan kjøpes her.

[tw_posts layout=»1,2″ title=»Trending Posts» posts_per_page=»6″]


Publisert

i

av

Kommentarer

Ett kommentar til “Vi tester: Ost- og ølsmaking”

Legg igjen en kommentar