Mamma og to barn som løper gjennom høstløvet. Høstferie i Oslo 2017.

Ukeplan for barnefamilier med våre beste tips – Høstferie i Oslo 2017

Skal dere ha høstferie i Oslo 2017 – men er usikre på hva dere skal finne på ?

La oss være ærlige; det kan være slitsomt å underholde barn fra morgen til kveld en hel uke. Man ønsker å bruke uken til å oppleve noe hyggelig sammen, men det er ikke alltid så lett å finne på noe som faller i smak hos alle.

Er du usikker på hvordan du skal legge opp ferien – til det beste for både barn og voksne? Da er du ikke alene.

I dette blogginnlegget deler vi 5 gode råd som kan være lurt å ha med seg, samt vår skreddersydde ukeplan for barnefamilier som skal ha høstferie i Oslo 2017.

En gutt som koser seg på sklie i lekeland. Høstferie i Oslo 2017.

SE ALLE VÅRE OPPLEVELSER I KATEGORIEN BARN OG FAMILIE 

Opplevelsesbloggens ukesplan – Høstferie i Oslo 2017

Vi ønsker at alle skal få en opplevelsesrik ferie, og har derfor satt opp en liten ukeplan til inspirasjon for alle barnefamilier som skal oppholde seg i området rundt Oslo i høstferien.

Mandag: Kickstart uken med en morsom opplevelse for både store og små. Løs fysiske og psykiske oppgaver sammen som familie på Fangene på fortet. Dette er en opplevelse som garantert vil falle i smak. Fortet har 45 rom eller celler med ulike aktiviteter man må løse som et lag på mellom 3-5 personer. Cellene har ulike grad av fysiske utfordringer eller hjernetrim, her får man testet hukommelse, balanse, beregning, logikk, styrke, og til og med mattekunnskaper. Les mer

SE OGSÅ: Tenåringen ble overrasket med bursdag på Fangene på Fortet

Tirsdag: Etter en aktiv mandag på Fangene på fortet, kan det være fint å oppleve noe helt annet på tirsdag. Vi anbefaler å ta med hele familien på isbar i Oslo sentrum. Her finner man vakre isskulpturer, en bar bygget av tonnevis av is. Stedet er kjent for sin unike atmosfære, med fantastisk lyssetting og harmonerende musikk. Ved ankomst får gjestene utdelt hver sin varme kappe så man ikke vil fryse. I baren kan man nyte en gratis drink, før man utforsker stedets mange og imponerende isskulpturer. Les mer

Onsdag: Dra på tur i skogen. Både Østmarka og Nordmarka har mange fine turer for barnefamilier. Turistforeningen har masse spennende tips for barnefamilier som vil ut på tur i høstferien.

Torsdag: Arranger en lekedag for hele familien. For familier med små barn, vil en familiedag på lekeland være midt i blinken. En dag full av moro for hele familien på Nordens største morofabrikk. YouWish.no sitt gavekort inkluderer billetter for to voksne og to barn til aktivitetene Lazermaze og 6D kino samt fri tilgang for barna til lekelandet, som strekker seg over to avdelinger og fem etasjer. Les mer

Fredag: Arranger en kulturell fredag. Vær turister i egen by. Dra på café, museum og utforsk hovedstadens mange severdigheter. Ta turistbussen for å komme dere effektivt rundt – dette vil også være en spennende opplevelse for barna. Denne kjører innom Frognerparken, Bygdøy, Operahuset, Aker Brygge og mer. Avslutt sightseeingen med et besøk til Escape Room, der dere må samarbeide for å løse en mystisk gåte. Perfekt avslutning, på en innholdsrik dag. Les mer

Lørdag: Arranger en gammeldags spill og lekedag – ute og inne. Børst støvet av gamle brettspill, saml naboungene og lek gjemsel og boksen går i nabolaget/nærmeste park. Fyr opp bålet og by på pølser og varm solbærtoddy.

Søndag: Avslutt høstferien med en morsom dag i trampolineparken. Her finnes det en mengde sammenhengende vegg-til-vegg trampoliner i tillegg til andre morsomme aktiviteter å prøve. Les mer

En gruppe barn på kino med popcorn. Høstferie i Oslo 2017

SE OGSÅ: Gave til barn under 12 år? Her får du 7 gode gavetips

5 gode råd til familien – Høstferie i Oslo 2017

Hold et familieråd

Alle som har barn vet at planlegging er nødvendig for å få hverdagen til å gå rundt. Ferier er intet unntak. Hold et lite familieråd der alle kan komme med ønsker for hva de ønsker å gjøre i høstferien. Hvis alle kan få et par ønsker for uken oppfylt, blir alle også mer fornøyd og har noe å se frem imot.

2 Sett opp en ukeplan

Planlegging er alfa og omega – det vet alle foreldre. For å få mest mulig ut av uken kan det være smart å sette opp en ukeplan med en aktivitet per dag. La alle i familien være med på å planlegge.

3 Sett grenser for skjermtid

Når man har fri en hel dag, uten planer, er det mange som ender opp foran skjermen, men man ønsker vel egentlig ikke at høstferien skal oppleves fra sofakroken? Snakk med barna før ferien og bli enige om hvor mye og hvor ofte de skal få sitte foran skjermen per dag. Snakk også om andre aktiviteter som kan være gode alternativer. Kanskje det er på tide å finne frem noen brettspill?

4 Book en barnevakt

Planlegg en datekveld med din kjære eller en kveld ute med venner, book en barnevakt som kan være hjemme hos dere en kveld.

5 Prøv en ny aktivitet sammen som familie

Oslo bugner over av tilbud for barn og familier. Finn en ny aktivitet dere kan gjøre sammen som familie.

SE OGSÅ: Ting å gjøre i Oslo om sommeren

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar