En kvinne gir gave til kjæresten sin.

Derfor blir du glad av å gi bort en gave

Litt deppa? Den beste medisinen kan være å sette seg selv ut av fokus og finne en måte å glede andre. Det er et gammel ordtak som sier: «Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad.» De fleste kan kjenne seg igjen i den gode følelsen som kommer når du f.eks. overrasker noen med noe du vet de setter pris på eller gir bort en gave du virkelig vet at personen virkelig ønsker seg.

Nå har amerikanske forskere bevist at det å gi bort noe, faktisk øker følelsen av lykke hos den som gir. Du kan med andre ord bli lykkelig av å gi bort en gave – og det er jo helt fantastisk!

For første viser vi at det å gi bort penger eller bruke dem på andre har den ironiske, psykologiske effekten at den øker giverens følelse av rikdom, forklarer forsker og professor Michael Norton ved Harvard Business School i en pressemelding fra Society for Personality and Social Psychology. 

(innlegget fortsetter under bildet)

to venninner spiser sjokolade og ler

 LES OGSÅ: Gavetips til den som har alt under 300 kroner – 9 gavetips til perfekte gaver

Å gi en gave øker nivået av kjærlighetshormonet i kroppen

En annen amerikansk forsker, Paul Zak, har forsket mye på kjærlighetshormonet oksytocin. Gjennom å måle dette hormonet hos ulike mennesker i forskjellige situasjoner, har han konkludert med at det å gi en gave gjør at man blir lykkeligere.

Han har utført et eksperiment basert på 32 par i alderen 20-75 år. Resultatet viser at hormonet oksytocin blir forhøyet når man gir gaver eller gjør noe fint for andre. Konklusjonen hans på eksperimentet er at man må gi kjærlighet, før man kan få kjærlighet.

Vil du overraske noen du er glad i? Her finner du forslag til unike gaver du ikke visste fantes. 

Å gi en gave er et uttrykk for kjærlighet

Oksytocin blir nemlig utløst når man setter andres behov foran våre egne – for eksempel ved å gi gaver. Hormonet bidrar til at vi knytter nærmere bånd med mennesker rundt oss.

Zac mener at det å gi gaver er en fantastisk middel å bruke for å uttrykke kjærlighet.

– Vi har bevist at det å være kjærlig og gi gaver til de man er glad i, forhøyer oksytocinnivået med 27,5 prosent hos menn og 20-40 prosent hos kvinner, sier Zac.

 LES OGSÅ: Opplevelsesgaver – hva er det?


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Derfor blir du glad av å gi bort en gave”

Legg igjen en kommentar