Preikestolen i Norge.

Opplevelsesgaver – hva er det?

Hva er en opplevelsesgave? Og hvorfor er det så populært?

Å være til stede. Logge av. Å ta vare på hverdagen. Hvorfor har disse temaene plutselig blitt så viktige?

Etter flere år helt oppslukt av teknologi, selfies og annen digital navlebeskuende aktivitet ser vi nå at pendelen svinger. Vi vil logge av, vi vil ha kvalitetstid med de som står oss nær, vi vil ha det ekte.

Dette ser vi også gjenspeiler seg i hvordan vi gir gaver. Nå er det nemlig tid sammen som betyr noe. Fremfor for dyre dingser og masseprodusert fjas, ligger det nå opplevelsesgaver på gavebordet og under juletreet.

LES OGSÅ: Skreddersydde gavetips til den som har alt – Vi hjelper deg!

Opplevelsesgaver på toppen av ønskelisten

De siste fire årene har opplevelser og reiser stått øverst på norske ønskelister. Det viser en undersøkelse av Respons Analyse som NRK refererer til.

Dette kan ses i sammenheng av både et behov for å være sammen og at norsk økonomi jevnt over, fortsatt er veldig sterk. Derfor har de fleste muligheten til å kjøpe det de trenger når de selv ønsker det.

Hva er en opplevelsesgave – og hvorfor er den så bra?

Det er mange grunner til at en opplevelsesgave er den beste bursdags- eller julegaven.

  1. For det første; minner tar ingen plass i skapet! Det er genialt når man tenker på at fleste har det de trenger fra før av.
  2. En opplevelsesgave kan være miljøvennlig. Tenk bare på emballasjen du sparer.
  3. Det gir en anledning til å tilbringe kvalitetstid sammen.

Er du en av de mange som synes tiden går for fort? At alt vi gjør er å stå opp – jobbe – spise – sove? Bryt sirkelen med en opplevelsesgave – stopp tiden litt! Å gi bort en opplevelsesgave kan gi mange fine minner man kan leve lenge på.

Så for å svare på spørsmålet «Hva er en opplevelsesgave?»; det er en gave som vil gi mottakeren en opplevelse utenom det vanlige, som vil gi personen minner for livet. En opplevelse er så mye mer verdt enn materielle ting. De huskes for alltid.

Les hva forskerne mener er mest verdt; opplevelser eller materielle gaver.

Hundekjøring i en snøkledd skog med utsikt til flotte trær og en fjellside. En opplevelsesgave utenom det vanlige. Hva er en opplevelsesgave? En opplevelse utenom det vanlige.

LES OGSÅ: Opplevelsesgaver 2017 – gavetips som skiller seg ut på gavebordet

Har du tenkt til å kjøpe en opplevelsesgave til neste anledning? Se over 450 opplevelser her og bli inspirert.

[tw_posts layout=»1,2″ title=»Trending Posts» posts_per_page=»6″]


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar