Hvorfor man bør ut av komfortsonen

Den amerikanske forfatteren og skuespilleren Neal Donald Walsch sier så vist ”Livet starter der komfortsonen slutter”.

Men hva menes egentlig med det, og hvordan får man det til?

Det finnes utallige måter å utfordre seg selv på. Det kommer helt an på hvem du er. Men i bunn og grunn handler det jo om å gjøre noe du ikke kan, ikke er helt trygg på, noe som er nytt. Følelsen man får når man klarer noe man i utgangspunktet ikke trodde var mulig, er helt fantastisk. For å vokse som menneske er det jo viktig å prøve nye ting. Hvis man kun gjør det som føles komfortabelt hele tiden, kan livet fort bli kjedelig.

Som da jeg for noen år siden ble så lammet av flyskrekk at jeg måtte legge feriene til Østlandet og takke nei til reiser fordi jeg nektet å sette beina mine i et fly…

LES OGSÅ: Dra på safari i eget land – Unike opplevelser i Norge for den som liker dyr!

Trosset frykten

Helt siden jeg fløy for første gang, har jeg vært redd for å fly. Det handler vel om det å miste kontrollen. Tanken på at man ikke kan gjøre noe for å endre skjebnen sin hvis det først skulle gå galt, skremte livet av meg.

Etter en flytur med mye turbulens i 2014, klarte jeg ikke å sette meg på et fly på to år. Det betød at jeg gikk glipp av mange opplevelser jeg gjerne skulle vært med på.

I fjor sommer bestemte jeg meg for at det var nok. Jeg kunne ikke lenger la frykten for å miste kontrollen stoppe meg i å oppleve det jeg vil. Så da vi ble invitert med på tur til Tromsø takket jeg ja, og lot det stå til. Og det gikk overraskende bra! Flyet lettet og landet uten problemer – pulsen min var høy og jeg svettet litt i håndflatene, men ellers gikk det fint – og jeg var fantastisk stolt over meg selv da jeg spaserte utfra flyplassen i Tromsø by. Senere samme sommer skulle jeg på familietur til Italia. Siden den forrige reisen hadde gått så fint, hadde jeg fått større selvtillit og følte meg rustet for å møte flyskrekken enda en gang. Denne gangen gikk det enda bedre. Så for meg funket det bra å bare ta meg selv i nakken, tenke positivt og fly sammen med en jeg var trygg på.

LES OGSÅ: Gave til henne 2017? 8 gavetips som garantert vil få frem smilet!

Vant over meg selv

I dag kan jeg med stolthet si at jeg ikke lenger lider av flyskrekk. Det er fortsatt ikke det aller beste jeg vet, men jeg takler det helt fint. Nå klarer jeg å glede meg til sommerferien, uten den lille stemmen i bakhodet som forteller meg at det kommer til å bli forferdelig å fly.

Har du opplevd å vinne over deg selv? Del gjerne din historie i kommentarfeltet. Kanskje din erfaring kan bidra til å inspirere noen til å utfordre seg selv.

Kanskje du kjenner en som trenger eller drømmer om en opplevelse utenfor komfortsonen? En person som trenger et lite boost ved å føle mestring? Ved å gi en opplevelse i gave kan du gi denne personen sjansen til å overgå seg selv og få en fantastisk følelse.

Her finner du et utvalg opplevelser som kan utfordre selv den tøffeste mottakeren:

Bobraft – gummibobb på is

Turflygning – se Oslo ovenfra

Akrobatikk i fly

Paragliding tandem

Ta over spakene i et helikopter

Rib-safari

Downhill-sykling

[tw_posts layout=»1,2″ title=»Trending Posts» posts_per_page=»6″]


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar