Venner som skåler i vin. Opplevelser kan være en perfekt gave.

Perfekt gave hver gang – tips til hvordan du finner den perfekte gaven

Du har sannsynligvis havnet her fordi du er på jakt etter en gave. En perfekt gave. Til en du bryr deg om.

Det finnes mange merkedager i løpet av livet som skal feires! De ulike anledningene krever ofte ulike valg av gaver. Vi legger jo ikke like mye penger i en årlig morsdagsgave som for eksempel en bryllupspresang.

Hvem vi kjøper gave til, påvirker også hva vi lander på. En gave til pappa bør være noe personlig, eller hjemmelaget, mens gave til en bekjent eller kollega bør være noe trygt.

Så hvor mye bruker man på de ulike anledningene? Finnes det noen regler?

En gave er noe høyst frivillig, men likevel sitter mange og føler på at det finnes en standard for hva man bør gi eller hvor mye penger man skal bruke!

Gaver til jubileum koster mer enn bursdagsgaver

Jul og bursdag kommer hvert år, det er sikkert! Hvilken pris du legger deg på til jul- og bursdagsgaver kommer ofte an på hvem du kjøper til. Her er det også store sprik, alt fra 200-2000kr kan være vanlig.

Ved større feiringer som bryllup og jubileum pleier man å slå på stortromma. Ofte går man flere sammen og kjøper noe virkelig flott som gir jubilantene et godt minne. Bryllupsgaver ligger gjerne på rundt 1000kr, avhengig av hvor godt man kjenner paret.

Psst! Vi har allerede skrevet om pris på bryllupsgave her.

LES OGSÅ: Perfekt gave til kjæresten – hver gang!

Ingen fasit, fortsatt tanken som teller

50 års gave er blant de vanligste gavesøkene vi finner, det er tydelig at folk ønsker å være kreative når de skal kjøpe gaven til ”den som har alt”. Det disktuteres mye på forum om hva som er den perfekte gaven til jubilanten, men pris kan ingen enes om.

Linea Ullvang, butikkmedarbeider på Til Bords i Haugesund sier at 700 kroner til en 50-årsdag ikke er uvanlig. – Men alt avhenger av hvor godt du kjenner personen.

Å gi en gave handler om at du gir en du setter høyt oppmerksomhet og en hyggelig tanke. Når gaven føles som en plikt og en byrde forsvinner noe av hensikten. Hadde gavemottaker ønsket at du måtte spise havregrøt til middag resten av uken for å spare penger? – Selvsagt ikke!

Anledninger som jubileum, bursdager og bryllup handler og dåp handler tross alt mer om å være sammen, enn å bruke penger. Det sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea også seg enig i:

Man skal ikke henge seg opp i hvor mye gaven man gir koster. Mange er nok redd for å virke gjerrige, og spanderer derfor gjerne mer enn de strengt tatt må.

Hva er en perfekt gave?

Spør du en ungdom vil svaret garantert være «penger!» For ungdom og unge i oppstartsfasen er kontanter kjærkomment.

Det er ikke alltid det passer å gi valuta, bare tenk, ville det ikke vært litt rart å gi sine foreldre penger? Samtidig hva gir man til den som har ALT?

Hvis du lurer på dette, da bør du kjøpe en opplevelse i gave! Det tar i alle fall ikke plass i skapet.

Mange som kjøper en opplevelse velger noe man kan gjøre dette sammen med gavemottakeren. Det er en perfekt gave, det! Gi hverandre kvalitetstid! Her kan du se noen konkrete gavetips til opplevelser for to.

LES OGSÅ: Perfekt gave under 500 kroner? Her får du 12 gavetips på opplevelser!

Gruppe mennesker på hvalsafari i Lofoten

[tw_posts layout=»1,2″ title=»Trending Posts» posts_per_page=»6″]


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar