Et par utenfor vintønn på en norsk vingård.

Randi ble overrasket med en natt på en norsk vingård: – Det traff meg rett i hjertet!

Randi Ramberg (53) fra Askøy fikk en overnatting på en norsk vingård som gave fra ektemannen til bursdagen sin i fjor. Hun roser han for å velge noe utenom det vanlige.

– Det var en gave fra mannen min, som ellers foretar panikkjøp hos gullsmeden. Så dette var riktig kreativt og vågalt, til ham å være. Muligens det har noe med at jeg gav ham rallykjøring på Rudskogen i gave året før, forteller gavemottakeren til Opplevelsesbloggen.

Hun er veldig takknemlig for at mannen hennes valgte en opplevelsesgave fra YouWish.no.

-En opplevelsesgave var en strålende ide! Spesielt når den treffer mottakeren rett i hjertet, smiler Randi.

Idyllisk norsk vingård i Telemark.

LES MER: Ting å gjøre med kjæresten – Overrask med en av disse opplevelsesgavene

«Det var som å møte gamle kjente»

53-åringen var i utgangspunktet litt spent på hvordan opplevelsen ville bli.

Hun hadde aldri hørt om den norske vingården – der gjestene tilbringer natten i en renovert vintønne.

-Jeg husker jeg tenkte en del på hvordan man rent praktisk skulle få sove i en vintønne, praktisk talt ute. Jeg er heller ikke en stor tilhenger av hjemmelaget vin – eller øl – for den saks skyld. Jeg var også spent på hvem vi kom til å dele oppholdet med. Det har jo mye å si om man får god kontakt eller føler seg utenfor. .. Men jeg prøvde å stille med åpent sinn.  Jeg tror også min mann var veldig spent på hva jeg ville synes om opplegget, minnes Randi med et smil.

Les mer om opplevelsen her.

Paret fra Askøy tok turen til vingården, som ligger i Telemark, i forbindelse med et ærend i Oslo.

Vi kjørte over Haukeli og var utrolig heldige med været. Det var lett å finne frem til vingården med GPS, og da vi nærmet oss la vi merke til vinrankene som sto på rekke og vintønnene som var plassert  rundt i hagen.

-Da vi rundet inn på tunet, ble vi møtt av to smilende og imøtekommende mennesker. Jeg husker jeg tenkte «Dette var som å møte gamle kjente», forteller 53-åringen entusiastisk.

Etter å ha sett seg rundt på området og slappet av i solen utenfor vintønnen der natten skulle tilbringes, ble paret tilbudt et glass vin

-Det smakte helt nydelig. Vinen viste seg å være laget av eple og var en positiv overraskelse, smiler Randi.

LES MER OM OPPLEVELSEN HER.

 

Vin med smak av omtanke og historie

Om ettermiddagen samlet gjestene seg til en felles omvisning på vingården for alle gjestene.

Det var mye å se på, både i hagen og i galleriet på loftet i driftsbygningen som var innredet til gjestelokale, forteller Randi.

-Vi fikk masse interessant informasjon om hvordan gården drives, om druetyper og dyrking. Utfordringer og suksesser. Etter en omvisning, fikk vi komme inn i «grisehuset», der vi hadde en interessant vinsmaking.  Vi forstod at vertskapet var virkelig pasjonert i forhold til hva de drev med, og forsøkte å lage en god ramme om oppholdet.

Randi og mannen lot seg imponere over den lokale vinen som blir produsert på gården.

-Både vindrueviner og viner av lokale bær og frukter ble prøvet og vurdert.  Enkelte viner var riktig gode, og det var kjekt å merke  at vertskapet var oppriktig interessert i våre tilbakemeldinger.  Alle vinene hadde en historie og fortelle, både aromatisk og med flasker og etiketter som var tiltalende laget, forklarer Randi.

Forunderlig natt i vintønne

Etter vinsmakingen fikk paret serverte middag fra en hjemmelaget buffet med vin til etter eget ønske.

– Praten gikk og vi hygget oss sammen med de andre gjestene. Senere på kvelden ble vi sittende en stund å prate med vertskapet, og igjen kom tanken: de kunne vært våre gamle venner, minnes Randi.

Etter en opplevelsesrik dag var det nå tid for å tilbringe natten i vintønnen de hadde vært så spente på på forhånd.

– Det var forunderlig å ligge i tønnen og høre vepsen i treet utenfor, og vinden som rusket litt i greinene i epletreet vi lå under.  Sengene var gode og sengetøyet delikat.  Det gikk ikke lang tid før vi sov godt.  

Seng inne i en vintønne på en norsk vingård.

Kjøpte med seg personlig minne

Om morgenen ble paret møtt av vertskapet, som hadde laget istand en frokostbuffet. Etter frokosten fikk paret anledning til å handle utvalgte viner og bilder fra galleriet på gården.

-Vi fikk handle vin av den typen som var laget av bær og frukt. Drueviner var forbeholdt servering til gjester, pga regelverket for kjøp og salg av vin. Galleriet på loftet fikk også et nytt gjennomsyn, og jeg plukket med meg et bilde som gjorde spesielt  inntrykk.

Randi og ektemannen reiste fra vingården med mange nye gode minner og kunnskap i bagasjen.

– Ja, å bo på en norsk vingård var en fin opplevelse fra begynnelse til slutt.  Og vi ble vinket farvel med takk og gode ønsker av både Joar og Wenche (vertskapet), da vi dro. Å bo på en norsk vingård var et minne for livet. 

LES MER: 7 gavetips til kjæresten

Anbefales til par som vil ha en romantisk, fredelig og jordnær opplevelse

Når Randi blir bedt om å trekke frem et høydepunkt fra den norske vingården lander hun på vinprøvingen.

– Som litt over gjennomsnittet interessert i vin, og noe fordomsfull mot bærvin – må jeg si jeg ble positivt overrasket.  Vi fikk lære mye om prosessen, og det gjør naturlig utslag i hvordan man oppfatter hva man smaker, forklarer hun.

Hun vil anbefale opplevelsen til alle som er interessert i vin og til par som vil gjøre noe hyggelig sammen.

-Opplevelsen passer spesielt godt til voksne, gjerne par som vil gjøre noe hyggelig sammen.  Opplevelsen var ganske romantisk, fredelig og jordnær. Den kan anbefales til folk som er interessert i vin, men passer like bra til dem som ikke har så mye erfaring.

Idylliske omgivelser på norsk vingård.

LES MER: Gave til henne 2017

Kommentarer

Legg igjen en kommentar