Elvepadling i Akerselva er en aktivitetsgave i Oslo jeg aldri vil glemme.

Elvepadling i Akerselva – Vått og rått!

Det er en av disse glitrende sommerdagene i hovedstaden, men akkurat denne ettermiddagen rekker jeg ikke å legge merke til det.

Jeg tusler ut av kontoret, litt småstressa. Jeg må nemlig finne både ny treningstights og joggesko på 5 minutter, før jeg skal sette snuten mot Akerselva. I dag skal jeg nemlig få være med på Elvepadling i Akerselva – en meget populær aktivitetsgave i Oslo.

Jeg får rasket med meg nye klær og skiftet i prøverommet. Når man skal være med på elvepadling er det nemlig fare for å bli våt (bombe!)… Noe jeg ikke klarte å tenke på selv før jeg reiste hjemmefra denne morgenen. Tidsklemma osv. Men nok om det!

Vel fremme ved Vulkan, der oppmøtestedet er, kjenner jeg at sommerfuglene i magen begynner å melde seg. Hva er det egentlig jeg skal være med på nå?

Sikkerhet i førersete

På sletta nedenfor Vulkan får jeg øye på en gjeng kajakker som er plassert ut gresset. Der blir jeg møtt av dagens instruktør Yvonne. I løpet av 5 minutter har alle deltakerne samlet seg og opplevelsen kan begynne.

elvepadling i akerselva er en aktivitetsgave oslo som vil huskes

Yvonne forteller kort om hva vi skal få være med på, vi får utdelt redningsvester, hjelmer, kajakker og årer. Så bærer det ned mot elvekanten. Vi sjøsetter kajakken og hopper i det.

Stemningen er litt nervøs og spent, vi smiler og ler mot hverandre. Ingen av oss er erfarne padlere. Heldigvis er det stabile kajakker vi sitter i. Etter noen åretak kjenner jeg meg trygg. Dette skal jeg fikse.

Vi får beskjed om å holde oss til venstre i elven og følge etter Yvonne. Helt bakerst er det ytterligere en instruktør som sørger for at alle henger med. Det kjennes betryggende. Jeg har nemlig hørt rykter om at vi skal padle ned noen stryk lenger ned i elven… Iik.

Elvepadling i Akerselva er en unik aktivitetsgave til en du er glad i.

LES OGSÅ: Espen (51) fikk en drømmedag på racerbanen: – En guttedrøm som endelig gikk i oppfyllelse!

Mestringsfølelse

Jeg ser på meg selv som en ganske sporty person, men noen våghals er jeg definitivt ikke. Imens jeg padler nedover og nyter synet av solen som glitrer i vannflaten og hører klukkingen fra elven, slår det meg plutselig.

Det er SÅ lenge siden jeg har gjort noe der jeg kjenner at jeg er ordentlig utenfor komfortsonen. Dette er nok det nærmeste jeg kommer på flere år.

Ikke at det er skummelt eller noe sånt. Det er bare noe helt annet enn det jeg pleier å gjøre. Og så må det nevnes at jeg aldri har vært helt bestevenn med elementet vann.

Det kjennes så bra. Jeg føler meg rett og slett litt modig der jeg sitter og padler nedover.

Elvepadling i Akerselva er en unik aktivietsgave i Oslo der man får se byen på en helt ny måte

Når vi har padlet noen hundre meter nedover elven, samles gruppen. Alle sitter fortsatt i kajakkene sine, og stemningen er lettere. Dette er gøy!

– Nå nærmer vi oss det første stryket. Gi hverandre plass og hold dere midt i elven. Sitt rake i ryggen og ikke senk farten, lyder beskjeden fra instruktør Yvonne.

Lets do this, tenker jeg, og følger etter gruppen nedover. Og det går så bra! Jeg fyker ned stryket og videre etter de andre.

Det er ikke snakk om et stort stryk altså, det var kanskje en meter høyt. Men likevel. Det er ikke hver dag man setter utfor et elvestryk…

Elvepadling i Akerselva er en unik aktivitetsgave i Oslo der du får pushet grenser.

LES OGSÅ: Stine (23) ville gi bort en bærekraftig gave: -Minner betyr mer enn materialistiske ting!

Padling i mørket

Vi nærmer oss Grønland. Nedover langs elva har det hele veien samlet seg nysgjerrige tilskuere langs elvekanten, som har tatt bilder og filmer.

Nå er det snart dags for den siste utfordringen. Vi skal gjennom den 500 meter lange tunnelen som går under Oslo S, og ender ved Operaen. Nå kjenner jeg at pulsen øker igjen.

Instruktøren har hodelykt, så det blir heldigvis ikke helt mørkt. Vi padler innover. Dette er en helt unik opplevelse – ikke visste jeg at det finnes en lang tunnel som går under Oslo S.

Ved åpningen ut fra tunnelen er det en liten foss vi må padle gjennom. Jeg tar fart og kommer meg gjennom – og puster lettet ut.

Jeg klarte det!

Elvepadling i Akerselva er en unik aktivitetsgave i oslo der man må regne med å bli våt.

Det siste stykket av turen får vi se det nye Munch museet fra sjøsiden, padle ut på fjorden utenfor Sørenga før vi går i land på stranden nedenfor Operaen – det er utrolig kult å få se Oslo på denne måten.

Minner for livet – en aktivitetsgave i Oslo jeg alltid vil huske

Etter padleturen sitter jeg igjen med mange inntrykk. Dette er en opplevelse helt ulikt noe annet jeg har opplevd. Bysightseeing, adrenalin, trening og selvutvikling i ett.

Jeg vant over meg selv, prøvde noe helt nytt og opplevde mestring. Dette var en helt perfekt å gjøre på en vakker sommerdag i Oslo, etter en lang og varm dag på kontoret.

Jeg kan virkelig anbefale denne opplevelsen til alle som liker aktivitet og spenning, og som har lyst til å se hovedstaden vår på en ny måte. Gruppen jeg padlet sammen var sammensatt av både menn og damer, fra 20 til 70 år.

Opplevelsen er ikke veldig krevende fysisk, men man bør være i normalt god form.

Dette er gaven til en du vil overraske med noe spesielt – og oppleve noe nytt sammen med. Dette er en aktivitetsgave i Oslo som vil gi minner for livet. Perfekt som gave til kjæresten, venninnen, foreldre eller kollegaer.

Elvepadling i Akerselva er en aktivitetsgave i Oslo der man får oppleve byen på en helt ny måte.

Om opplevelsen:

Turen starter nedenfor Mathallen på Vulkan og tar ca 1,5 timer totalt inkludert skifting av tøy. Fra Vulkan padler gruppen gjennom hjertet av byen, omringet av både gamle og nye bygninger. Turen går helt ned til Grønland og gjennom en 500 m lang tunell som ender i Oslofjorden. Tunellen er litt mørk noen steder, men instruktør vil ha med hodelykt. Turen avsluttes med en padletur rundt Operaen, her får man et helt nytt perspektiv på denne turistattraksjonen.

Les mer og kjøp opplevelsen her.

Turen ender ved Operaen i Oslo. Overrask med en aktivitetsgave i Oslo utenom det vanlige.

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar