Kjøttfri mandag? Se hva vi opplevde på vegetarmatkurs i Oslo!

Spiser du mer vegetarkost har det positive helseeffekter med tanke på forebygging og behandling av flere av Norges mest utbredte sykdommer. Overvekt, hjerte og karsykdommer, diabetes og kreft. Dessuten er et grønt kosthold bra for planeten vår.

Selv er jeg veldig bevisst på at jeg vil spise mindre kjøtt, rett og slett fordi jeg merker at jeg har det bedre uten. Problemet mitt er bare det at jeg ikke er så flink til å lage spennende mat uten kjøtt. Derfor passet det perfekt for meg å delta på et vegetarmatkurs.

Viktig informasjon før man endrer kosthold

Kvelden starter med en kort introduksjon om vegetarkosthold. Kokken vår for kvelden forteller at det har vært en stor utvikling på feltet siden hun startet som kokk i 2002.

– På den tiden var det veldig uvanlig at restauranter hadde vegetarretter. Kom det en vegetarianer, ble det som regel servert pasta eller noe som egentlig var ment som tilbehør til andre retter. I dag har de aller fleste restauranter vegetariske tilbud, sier hun.

Det snakkes mye om at vi bør spise mindre kjøtt, på for helsen og planetens skyld. Mange har innført flere kjøttfrie dager i uken, og stadig flere velger å bli vegetarianere. Alle deltakerne har fått utdelt et hefte med informasjon om hva som er viktig å tenke på i et vegetarisk kosthold, samt en lang rekke spennende matoppskrifter.

Er det mange vegetarianere her i kveld, spør kurslederen.

Det er bare to som rekker opp hånden. Resten er med for å få ny inspirasjon til å spise mer grønt.

vegetarkurs i oslo

Etter å ha gått gjennom oppskriftene sammen med kokken, er det klart for å begynne matlagingen. Alle kan velge seg en oppskrift og man kan enten jobbe sammen eller alene.

Jeg får lage såkalte «Festboller» med tomatsaus. Boller laget av valnøtter, tofu og løk. Sjekk oppskriften under her.

vegetarkurs i Oslo

vegetarkurs i oslo

Mens vi lager maten, går kokkene rundt og veileder. Jeg fikk mange gode tips, og lærte for eksempel at man ikke skal krydre mat med salt før rett før servering. Vet du hvorfor? Saltet fordamper raskt og da vil smaken forsvinne, men selve saltet blir igjen i maten.  Det resulterer i at det blir for mye salt i maten.

Vegetarkurs i oslo

Det er 13 deltakere med på kveldens kurs. Når alle rettene er laget, står det nærmere 20 retter på bordet, som er blitt tryllet frem i løpet av de to siste timene.

Det har vært en skikkelig hyggelig kveld. Jeg forventet å få ny inspirasjon, men jeg hadde ikke trodd at det kom til å bli en så hyggelig og sosial kveld. Det er noe spesielt ved å lage mat sammen. Stemningen var uhøytidelig og god hele kvelden, og da vi satte oss ned sammen for å spise, gikk praten lett rundt bordet.

Maten smakte helt fantastisk!

Det ble blant annet laget bokhvete-valnøtt karbonader, cashewnøttstek, gulrøtter med ingefær og appelsin i ovnen, svart bønnepaté, pakora (friterte grønnsaker), Dahl og Tabbouleh.

Tusen takk for meg!

vegetarmatkurs i oslo

Om opplevelsen:

Gi bort et vegetarmatkurs til den som ønsker en introduksjon til et mer vegetabilsk kosthold. Få gode tips og råd til hvordan man kan legge og lær å lage enkle og gode retter.

  • En introduksjon til vegetarisk kosthold
  • Viktig teoretisk informasjon og nyttige oppskrifter
  • Lær å lage gode og næringsrike tapasretter uten kjøtt
  • En perfekt gave til den som vil spise mer vegetarisk!
  • Kurset varer i overkant av fire timer

Les mer her

Kommentarer

Legg igjen en kommentar