Gruppe på rafting.

Raftingeventyr på Sjoa

Rafting på Sjoa – et eventyr utenom det vanlige! Er du klar?

Navnet Sjoa betyr “hvitt vann” fra gammelt av, og det er en ganske god betegnelse vil du oppdage! Sjoa er en elv i Oppland fylke med flere stryk underveis. På vei fra innsjøen Gjende renner den gjennom Sjodalen og Heidal på vei til Gudbrandsdalslågen hvor den munner ut. Elven er svært kjent for sine gode raftingmuligheter, og har årlig besøk av både nordmenn og turister som er på jakt etter et vått eventyr!

Vurderer du å gi bort en raftingtur på Sjoa i gave? Da har du mange alternativer!

rafting på sjoa

LES OGSÅ: Ting å gjøre i Oppland – unike opplevelser for små og store

Sjoa rafting som gave? Gi et gavekort

Det finnes mange som tilbyr rafting på Sjoa, alt fra kortturer på 2-3 timer til turer med overnatting og måltider inkludert. Her er det bare lommeboken og tidsbruken som bestemmer.

I høysesongen, på sommeren, kan det være lurt å booke i god tid, men det er også muligheter for å sjekke inn samme dag. Hvis du vil gi rafting som gave til noen, anbefaler vi et gavekort! Så er man ikke låst til en spesifikk dato. Lurt, ikke sant?

Her er noen av raftingpakkene på Sjoa som du får kjøpt hos YouWish:


Her blir du våt!

LES OGSÅ: Opplevelsesgaver 2017 – gavetips som skiller seg ut på gavebordet

Hva er inkludert på rafting på Sjoa?

Når man kjøper en raftingpakke er alt utstyr man trenger inkludert, slik som hjelm, redningsvest, neopren våtdrakt og sko. Det er deilig å slippe å tenke på! Husk for all del å sjekke dette på hjemmesiden før turen bookes.

For å ha en behagelig tur kan det være greit å planlegge godt. Hva med mat, for eksempel? Man blir rimelig sulten etter en tre timers rafting. Og hva hvis man faller uti? Har du tenkt på skift?

Det man selv bør huske på å ta med er:

  • Gode joggesko med ullsokker eller våt/surfesko.
  • Ullgenser og/eller ullundertøy
  • Skift og håndkle
  • Niste og vannflaske

Hvor i Sjoa bør man rafte?

Dette trenger du ikke finne ut av på egenhånd – Velg heller hvilken type tur og nivå på strykene du ønsker, så finner raftingguidene turen du bør gå for.

Her kan man få alt fra rolig til familierafting til ekstremrafting som passer for de som har raftet før. Ikke så rart at denne strekningen tiltrekker seg så mange besøkende! Hvis du allerede har søkt litt om emnet vil du også oppdage at det er mange aktører som tilbyr rafting i området.

Her er noen av selskapene som tilbyr rafting i Sjoa:

  • Heidal Rafting
  • Go rafting
  • Sjoa Rafting As
  • Sjoa Raftingsenter

Ble du inspirert?

Rafting er en kjempemorsom gave, og sammen med guide er man i trygge hender nedover strykene. Du kan også sjekke ut flere vannaktiviteter her!

[tw_posts layout=»1,2″ title=»Trending Posts» posts_per_page=»6″]


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar