Tor Arne (64) fikk nyte sommeren på et kanalcruise med sluser.

Det er ingenting som er så herlig som en god, norsk sommer – og hva er vel bedre enn å nyte den ved vannet? Kanskje faktisk akkurat det å kunne trå ombord i en båt. Det kan i alle fall Tor Arne si seg enig i.

Men her snakker vi ikke om en hvilken som helst båt.

Tor Arne fra Eydehavn i Arendal fikk en tur i kanalcruise med sluser fra sin eldste sønn og hans kone. “Det var en meget hyggelig og avslappende opplevelse. Spennende å se slusene på så nært hold, og artig å se hvordan tidligere ingeniørkunst har stått seg mot «tidens tann» og er fortsatt i drift. Hyggelig at bygninger og andre installasjoner langs vassdraget blir så godt ivaretatt.”

Jeg skal si meg enig i at det er hyggelig å se et gammelt kanalcruise fortsatt i drift.

Lyden av naturen i ørene

Tor Arne og hans kone ble sluset avgårde fra Lunde, via Ulefoss og til Nordsjø. Tor Arne bruker ofte å være i båt og nyte sommerens vakreste dager til sjøs, men han hadde aldri vært på båttur i “innlandet” før nå. “Lyden av vannet i slusene som fosset ut, hvordan båten sank forbløffende raskt ned mot den ene slusen til den andre, og hvordan jeg kunne se murene i slusene på kloss hold. Ja, det var virkelig høydepunktene på hele tueren.”

Det høres ut som en idyllisk dag på vannet.

Opplevelser er alltid populært

“Dette var en meget hyggelig gave å få. Det er ikke mange ting man trenger etter man er fylt 60… Men opplevelser er alltid fine. Dette er absolutt en gave jeg også kunne tenke meg å gi bort.”

Om opplevelsen

En tur på kanalen er som en reise tilbake i tid. Et gavekort på en tur med en av de ærverdige kanalbåtene lar mottakeren få nyte storslagen natur og spektakulære sluseanlegg– en reise nesten helt lik som for over 100 år siden.

  • Kanalcruise på Telemarkskanalen eller Haldenkanalen
  • Opplev sluser på nært hold
  • Nydelig landskap
  • Gammel historie

Les mer om opplevelsen her


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar