På sjokoladekurs i Oslo lærer man mer om kakaofrukten.

Minst 6 ting du ikke visste om sjokolade – Dette får du oppleve på sjokoladesmaking i Oslo

Jeg har vært på sjokoladesmaking i Oslo og latt meg imponere av hele prosessen bak og historien til min favoritt, nemlig sjokolade. Jeg elsker sjokolade! Mørk, lys, hvit. Til alle døgnets tider. Mørk sjokolade til kaffen, gjerne til frokost og i hvert fall til kvelds.

Yoghurtnøtter med hvit sjokolade er min evige craving. I perioder ryker det EN HEL POSE HVER DAG. Skjønner du eller? Også har vi jo den klassiske melkesjokoladen da. Mmmm… Den passer til alt!

Det er jo litt rart at jeg som elsker sjokolade så høyt ikke visste mer om sjokolade. Men hva er det å vite, egentlig? tenker du kanskje. Jo, det skal jeg fortelle deg. Det er nemlig STOR variasjon i både fremstilling og opprinnelse, og hvis du ønsker å få tak i den beste sjokoladen, kan det være veldig greit å vite litt om dette.

På sjokoladesmaking i Oslo lærte jeg for eksempel at de aller fleste sjokoladeprodusentene benytter kakaobønner som er blitt fraktet uten særlig beskyttelse, på store skip, der rotter og insekter har fri tilgang. Det har fått meg til å tenke meg om to ganger før jeg velger sjokolade i butikken.

SE OGSÅ: Kulinarisk Matvandring – Få ny matinspirasjon i Oslo

Smak deilig sjokolade på sjokoladesmaking i Oslo.

Noe annet som er helt nytt for meg er sjokoladens mor – nemlig kakaofrukten! Jeg har aldri tenkt over hvor kakaobønnene kommer fra. Dette lærte jeg blant annet på sjokoladesmaking i Oslo:

Visste du at…

  • kakao er en frukt?
  • Europa oppdaget kakao via Colombus?
  • kakao ble brukt som myntenhet i meso-Amerika?
  • bare 1 av 1000 kakaoblomster blir til frukt?
  • kakao finnes i mange varianter og kan være gul, grønn, lilla, rød og hvit
  • det finnes rundt 40 kakaobønner i hver frukt?

Ikke jeg heller.

På sjokoladesmaking i Oslo får man vite mye morsomt om kakaofrukten. På sjokoladesmaking i Oslo lærer man mer om hvordan kakaofrukt blir til sjokolade.

Sjokolade har en lang og spennende historie. Kakaotreet har blitt dyrket i Mellom-Amerika siden 600-tallet av mayaindianerne. De brukte kakaobønnen som valuta og det antas at bønnene kan ha blitt brukt i minst 2 500 år. Sjokolade kom til Europa med Christoffer Colombus i 1502.

Til å begynne kunne man kun få sjokolade som drikke og det ble åpnet sjokoladehus som solgte drikken mange steder i Europa. I 1828 oppdaget man hvordan det kunne framstilles pulver av kakaobønnene, og derav kom den første sjokoladekaken ble laget i 1847.

Hurra for det!

Hvis du også vil lære mer om sjokolade, kan jeg virkelig anbefale dette kurset. Det er både interessant og veldig smaksrikt!

Om sjokoladesmaking:

Under denne smakingen får man oppdage en ny verden av herlige sjokoladesmaker. Her vil man lære om kakao og sjokoladens historie. Deltakerne får en innføring i sjokoladens verden og hvordan sjokolade blir til, mens man prøvesmaker rene sjokoladesorter fra forskjellige produsenter.

Her kan du lese mer og kjøp opplevelsen.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar