Ronja (26) fikk en spooky opplevelse i høstmørket på spøkelsesvandring.

Det virker ufarlig nok. En hyggelig høsttur gjennom et sjarmerende, gammelt nabolag. Turguiden går sammen med gruppen og formidler historier til severdighetene man ser. Rundt hver sving venter den ene spennende historien etter den andre. Før man vet ordet av det, tar man del i den mørke historiedelen av Oslo. Ronja fra Oslo og hennes lillesøster fikk opplevelsen, «Spøkelsesvandring for to» i gave av foreldrene sine sist jul.

Kjenner du noen som kunne tenke seg å være med på en skummel, men spennende spøkelsesvandring?

En spooky opplevelse i høstmørket

«Det var en morsom opplevelse, og annerledes fra noe annet vi har vært med på før,» sier Ronja. «Vi liker begge litt spooky greier, og gledet oss over å få en julegave som kunne brukes senere slik at vi kunne ha noe å se frem til,» smiler hun. «Det var perfekt at man kunne gjøre det i høstmørket, og at det i tillegg foregikk utendørs.»

Kjenner du noen du vil ta med på spøkelsesvandring?

En grøssen skikkelse på en hjemsøkt plass

«Guiden vår hadde en rekke fortellinger om henrettelser, bødler og skikkelser som gikk igjen,» forteller Ronja. «Vi stod ofte midt oppi, eller i umiddelbar nærhet til hvor de historiske hendelsene hadde funnet sted,» fortsetter hun. «Det var veldig kult å høre ekte og til dels groteske historier om hva som hadde skjedd rundt i byen.»

«Guiden oppfordret oss på enkelte steder til å ta bilder med mobilene våre, og studere om vi klarte å fange noen typiske funn,» sier Ronja. «Det kunne dreie seg om ansikter, hodeskaller og andre skikkelser. En av deltakerne på gruppa fikk bilde av en grøssen skikkelse på en av de hjemsøkte lokasjonene, og det var spennende for de andre i gruppa å få lov å se på,» forteller hun.

Høres det ikke spennende ut?

En levende opplevelse

«Jeg sitter igjen med minner fra en spennende opplevelse, en mørk høstkveld. Alle historiene som ble fortalt gjorde det hele veldig levende. Historiene var av god kvalitet, og ikke minst var guiden vår entusiastisk og inviterte stadig gruppen til å komme med innspill som gjorde det hele til en mye mer interaktiv opplevelse,» smiler Ronja.

Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å oppleve også?

En god unnskyldning for å skape minner sammen

«Både jeg og søsteren min er veldig glad i å få opplevelser i gave. Vi foretrekker egentlig å få en opplevelse, fordi det er en gave man kan glede seg til å bruke, og det er en god unnskyldning for å være sosiale sammen. Jeg har bestemt meg for å gi bort opplevelser som julegaver i år, fordi jeg setter så stor pris på det selv. Det er hyggelig å kunne gi muligheten til å skape minner fremfor å gi noen ting de ikke egentlig trenger,» avslutter 26-åringen.

Om opplevelsen

Kjenner du noen som synes gamle, historiske spøkelseshistorier er spennende? Da vil spøkelsesvandring for to passe perfekt! Her får man ta del i en spennende spøkelsesvandring med grøssende byhistorie fra flere av Norges eldste bygninger. Det vil bli en uforglemmelig opplevelse!

  • Besøk byens mest hjemsøkte områder
  • Skumle og mystiske fortellinger – ta del i byens mørke historie
  • Dyktig og engasjert guide med lang erfaring

Les mer om opplevelsen her.


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar