Oda (26) fra Oslo fikk smaksløkene forført med vinkurs og smaking – “Jeg fikk lyst til å reise til Frankrike igjen”

Tenk å kunne ta et dypp inn i vinens verden. Se for deg å få servert ulike delikate franske eller italienske viner av en erfaren sommelier. Smaksløkene vil overraskes og forføres av deilige smakskombinasjoner. Samtidig vil du få en grunnleggende smakstrening du kan bruke til å imponere venner og kjente senere. Høres det fristende ut?

Oda (26) fra Oslo kan bekrefte at det absolutt er en erfaring å anbefale, da hun fikk Vinkurs og smaking til bursdagen av sin kjære. 

Tror du Oda valgte italienske eller franske viner?

“Jeg fikk bøttevis av god, strukturert informasjon”

“Til bursdagen min i november fikk jeg et YouWish gavekort av kjæresten min – til vinkurs og smaking. Jeg hadde ønsket meg en spennende opplevelse i Oslo, spesielt i forhold til vin og eventuelt mat, ettersom det er noe jeg er blitt veldig interessert i —-spesielt da de siste to årene,” forteller Oda.

“Opplevelsen av Vinkurs og smaking var meget bra. Dette er jo også et utdanningssted for vinkelnere, som gjør at jeg vet at jeg får mye ut av det,” sier hun. “Jeg fikk bøttevis av god, strukturert informasjon og en oversiktlig powerpoint-presentasjon som gav meg en visuell knagg å henge den kunnskapen på.”

Kunnskap og gode smaker – kan det bli bedre?

En opplevelse som vekker reiselysten

“Det var et høydepunkt å smake på de forskjellige franske vinene. Jeg syns vinene generelt var svært gode, og var velutvalgte for å se (og smake) med egne øyne, forskjellene mellom de ulike vindistriktene i Frankrike,” fortsetter Oda.

“Jeg fikk lyst til å reise til Frankrike igjen, særlig til Beune, som er Burgundvin-distriktet,” innrømmer hun.

En opplevelse hvor man også kan stifte nye bekjentskaper

“Et annet høydepunkt var å bli plassert sammen med min nye venninne, Inger Lise, som også dro alene på vinkurs,” smiler hun. 

“Jeg fikk gaven av kjæresten min og dro alene på vinkurs og smaking. Da jeg kom dit ble jeg satt ved ei hyggelig dame som også var der alene, og vi oppdaget fort at dette virket som mange av de andre gjorde dette kurset som en par-aktivitet,” sier hun lattermildt. “Dette syns vi var gøy, og bemerket at vi hadde grepet muligheten til øke vår egen forståelse og kunnskap rundt vin — og at vi kunne være selvstendige, kunnskapssultne vinentusiaster sammen denne kvelden!”

Frister det med en velsmakende vinkveld hvor du også kan få nye venner?

“Det ble veldig koselig! Min nye venninne og jeg tok hyppige notater mens foredragsholder snakket om historie og bakgrunnen til franske viner. Vi smakte på vinene, og gjorde både sammenligninger av hvite og røde, og påpekte vår egen personlige smak og kresenhet. Perfekt smalltalk, en god måte å integrere teorien på,” forteller Oda. 

“Jeg skrev nok rundt 4-5 sider i notatboken min, og merket det var godt å ha penn og papir når man begynte å kjenne på vinen etterhvert. Vi fikk først bobler, så 3 hvite, og 3 røde,” legger hun til.

“Dette er definitivt noe jeg kommer til å gi bort ved en senere anledning”

“Det jeg sitter igjen med er gode minner: som nevnt tidligere; ei hyggelig bordmakker – god stemning og smil, særlig fordi vi kom i god form etter å smake på en del digge viner! Noen av de kommer jeg nok til å kjøpe selv igjen,” gliser hun. 

“I notatboka mi kan jeg se at jeg har fått ny kunnskap og lært nye begreper som gir meg en bedre forståelse av hvordan vinproduksjonen i Frankrike fungerer,” legger hun til.

Hvem kunne du tenke deg å overraske med Vinkurs og smaking?

“For meg er det å få en slik opplevelse i gave midt i blinken, og jeg er helt sikker på at jeg har venner og venninner som hadde følt det samme. Dette er definitivt noe jeg kommer til å gi bort ved en senere anledning, og jeg tenker for meg selv at jeg også vil prøve kurset om italiensk vin neste gang jeg har mulighet!” avslutter hun fornøyd.

Om opplevelsen

Kjenner du en som interesserer seg for vin og dens forskjellige smaker? Da vil et gavekort på vinkurs med smaking av franske eller italienske viner være helt perfekt! Her vil mottaker selv få velge tema. Overrask mor, far eller søsken med et dypp inn i vinens verden – det vil bli en herlig smaksopplevelse!

  • Velg mellom fransk eller italiensk vin som tema
  • Svært dyktig vinekspert leder vinkurset
  • Lær om klima, jordsmonn og druesorter
  • Smakstrening av relevante viner

Les mer om opplevelsen her >


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar