Julia (29) vant gullbilletten og fant frem sin indre Willy Wonka.

Akkurat som i Charlie og sjokoladefabrikken vant Julia fra Oslo “gullbilletten” da hun var så heldig å få sjokoladesmaking i bursdagsgave av sine kollegaer. “Det er ikke vanskelig å forstå at jeg er over gjennomsnittet glad i sjokolade, spesielt god sjokolade. Det ble altså en perfekt gave for meg!”

Har du også en indre Willy Wonka i deg?

En perfekt kveldsaktivitet

Julia leverte inn gullbilletten i bytte mot sjokoladesmaking. Hun visste ikke helt hva hun skulle forvente, men så for seg et rom fullt av sjokolade-elskende mennesker og syntes dette hørtes ut som en perfekt kveldsaktivitet! Julia dro på dette helt alene, men som den sosiale jenta som hun er var dette det minste problem.

Til sammen ble de 14 stykker som skulle teste ut sjokoladesmaking. Det var en god blanding av yngre og eldre. “Jeg gjorde meg kjent med «naboen min» og det ble en veldig trivelig kveld med masse ny kunnskap – også for meg som er sjokolade-kjenner.”

Lidenskap for sjokolade

Sjokoladesmaking er en unik og lærerik opplevelse – en perfekt gave til den som setter pris på god sjokolade! Under smakingen får man oppdage en ny verden av herlige sjokoladesmaker. Her vil man lære om kakao og sjokoladens historie. Deltakerne får en innføring i sjokoladens verden og hvordan sjokolade blir til, mens man prøvesmaker rene sjokoladesorter fra forskjellige produsenter.

Kunne du tenke deg litt ekstra sjoko i hverdagen?

En søt opplevelse

I et rom fylt med den søte og rike duften av sjokolade er det ikke rart magen begynner å rumle og munnen blir fylt med vann. Den følelsen du får når du endelig kan legge et stykke ferskt tilberedt sjokolade i munnen er så utrolig tilfredsstillende. Om du legger merke til hver og enkelt smak som smelter på tungen din vil opplevelsen være enda bedre. Det er akkurat som en god vin: den burde nytes for hver slurk!

En berikelse

Julia synes dette var en veldig spennende opplevelse med god informasjon som ble formidlet på en underholdende måte. Alle deltakerne satt rundt et stort konferansebord og foran dem lå et ark med forskjellige ingredienser og sjokoladebiter, samt en oversikt som skulle hjelpe til å identifisere forskjellige smaker.

“Det at man ser hverandre førte til at det ble en flott, sosial setting. Kurset var bra oppbygget og godt strukturert.” Det er ikke bare å hive i seg sjokolade på denne opplevelsen, men å lære om den, hvordan den produseres og hva som skiller smakene ut fra andre. Men selfølgelig også nok sjokolade til å fylle alle de 14 magene!

Det beste med det hele, sa du?

For Julia var ikke det beste med denne opplevelsen selve smaken av sjokolade – tro det eller ei – men at hun lærte noe nytt om seg selv. “Jeg hadde nok aldri booket dette kurset, selv om jeg er 100 prosent i målgruppen, men rett og slett fordi det ligger så langt utenfor min komfortsone å dra på aktiviteter alene.”

Julia sitter nå igjen med en kjempefin erfaring om at det ikke er noe skummelt å dra på slike opplevelser alene. Hun synes man burde bli flinkere til å gjøre det oftere fordi man blir kjent med hyggelige folk med felles interesser på ett og samme sted.

Verdifulle minner

Julia synes det var utrolig gøy å få en opplevelse i gave ettersom hun ser på det det å skape felles minner som noe av det beste man kan gjøre, selv om hun i dette tilfellet dro alene. “Opplevelsesgaver er noe som beriker livet mitt og noen ganger hjelper meg å oppdager nye interesser.”

Julia sitter igjen med verdifulle minner i etterkant. “Jeg synes at opplevelsen var svært inspirerende og at jeg fikk mye ny kunnskap. Jeg oppdaget en ny sjokoladesort jeg falt for, og jeg fortalte mange venner om denne opplevelsen som gjorde de veldig nysgjerrige. Dessuten kjøpte jeg med meg et par sjokoladeplater som jeg synes er en veldig koselig liten gave – jeg tok også med meg en plate til mine flotte kollegaer som takk for gaven.”

Vil du ta en tur innom Willy Wonkas verden?

Om opplevelsen

Oppdag en ny verden av herlige sjokoladesmaker og lær mer om sjokoladens historie. Her blir man tatt med inn i sjokoladens verden, mens man prøvesmaker rene sjokoladesorter fra forskjellige produsenter.

  • Smak på rene sjokoladesorter
  • Lær om sjokoladens historie og fremstilling
  • Lær om hva kakaoprosenten gjør med smaken
  • Deilige smaker og dufter

Les mer her: https://youwish.no/opplevelser/sjokoladesmaking


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar