Jeanette-Christin (30) fra Drammen fikk en uforglemmelig naturopplevelse med Via Ferrata – “Jeg sitter igjen med minner om en kjempefin tur, som jeg gjerne vil ta igjen!”

Norge er et land som er fullspekket av vakker og vill natur. Grønne og frodige skoger, høye og imponerende fjell, speilblanke og slående fjorder… Det er lett å miste pusten når du ser alt det nydelige norsk natur har å by på, og det er derfor ikke overraskende at såpass mange er friluftsmennesker i vårt langstrakte land. Er du en av dem? Kunne du tenke deg å få nyte Norges praktfulle natur fra et perspektiv få har muligheten til å oppleve? Med opplevelsen Via Ferrata er det nøyaktig det du får!

Jeanette-Christin (30) fra Drammen var så heldig å få oppleve akkurat dette, da hun fikk et gavekort på Via Ferrata til bursdagen fra sin bedre halvdel!

Hadde du blitt glad for å få en slik enestående naturopplevelse i gave?

“Det skulle være en tur som de fleste skulle klare, og det var det også.”

“Jeg fikk opplevelsen av kjæresten min i bursdagsgave! Vi har lenge snakket om å prøve en slik Via Ferrata tur, og da ble det turen til Hemsedal,” forteller Jeanette-Christin. “Det skulle være en tur som de fleste skulle klare, og det var det også.”

“Opplevelsen var kjempefin, veldig gøy å prøve Via Ferrata for første gang! For en nybegynner som meg var det tidvis litt nervepirrende med så mye «frisk luft» under vingene, men det hjalp veldig på å vite at jeg var sikret hele tiden,” fortsetter hun. 

“Guiden var kjempeflink og støttende hele veien, og hjalp meg til å overvinne frykten jeg stod med på det ene partiet, som var ekstra utfordrende for meg,” legger hun lattermildt til.

Hva tenker du – frister det å utfordre deg selv på samme måte?

“Det beste med opplevelsen var å kunne utfordre seg selv på vei opp!”

“Det beste med opplevelsen var det å kunne utfordre seg selv på vei opp, og tidvis overvinne frykten som satt plantet i meg,” sier Jeanette-Christin. 

“Jeg har egentlig aldri hatt noe særlig høydeskrekk eller noe sånt, men på partiet hvor vi måtte rundt en utstikkende fjellbit, hvor det var dårlig med sikt med tanke på bein- og armstillinger, kom frykten og tok meg litt,” innrømmer hun.  “Guiden hjalp meg gjennom det, med god hjelp fra kjæresten.”

Kjenner du noen som ville satt pris på å få prøve Via Ferrata?

Når uhellet først er ute, er det godt å ha gode guider og godt turfølge

“På vei ned var jeg desverre så uheldig at jeg falt og skadet ankelen, og måtte bæres ned på båre. Og mer fantastiske guider og mennesker i turfølget skal du lete lenge etter!” sier hun takknemlig. “De ble igjen sammen med meg mens vi ventet på tilbakemelding på om det skulle komme helikopter å hente meg, eller om jeg skulle humpe meg nedover med spjelket ben.”

“Helikopteret kunne ikke hente meg pga. ulendt terreng, så det ble bestemt at jeg skulle bæres ned på båre frem til Røde Kors kom for å hjelpe til,” fortsetter hun. 

“Det å ligge stroppet fast på en båre med glatte klær som skled godt var en opplevelse i seg selv!” tilføyer hun med et smil. “Man har jo null kontroll der man ligger, og må bare stole på at de som bærer er sterke nok. Så de bar meg ned! For noen sterke folk! Jeg får ikke rost dem nok,” forteller hun, mektig imponert. 

“Etter at vi kom ned gikk turen rett til legevakten hvor det ble tatt bilde av ankelen, og konstatert at det ikke var brudd, heldigvis! Det var visst noen leddbånd eller noe som har fått seg en god strekk, og muligens noen rifter, fikk jeg beskjed om,” sier hun.

“Vi kunne nyte den fantastiske utsikten hele veien.”

“I starten av turen var det litt småtåkete og grått, men det lettet og vi fikk strålende sol som gjorde at vi kunne nyte den fantastiske utsikten hele veien,” forteller hun fornøyd. 

“Turen opp startet med å gå opp til det første punktet med klatring, der fikk vi god informasjon om hvordan turen skulle gå, hvordan vi skulle bruke sele, kroker, og alt om hvordan utstyr,” sier hun. “ Vi fikk informasjon om hvordan vaiere og stiger fungerte, og hvordan vi skulle se etter punkter å sette armer og ben,” legger hun til. 

Kjenner du det krible i armer og bein? 

“Klatrestedene og mellompartiene var fine å gå og klatre i. Det var partier som var utfordrende for en nybegynner som meg, men jeg vil absolutt si at de fleste vil klare seg veldig bra på denne turen!” forsikrer Jeanette-Christin.  “Etterhvert som jeg lærte meg hvordan jeg skulle tenke når jeg skulle bruke armer og ben, gikk det som en lek!”

“Vi skulle ikke stresse med å nå toppen, men heller nyte turen i eget tempo.”

Hun sier at man får opp pulsen og får brukt kroppen godt, men at det også var satt av tid til pauser, hvor man fikk hentet seg inn igjen. 

“Det var lagt opp til at man skulle gå i et tempo som passet for alle i gruppen, og at vi skulle ikke stresse med å nå toppen, men å heller nyte turen i eget tempo,” forteller hun. “Jeg syntes det var helt fantastisk å få en sånn opplevelse, og det er absolutt noe jeg vil gi til andre også.”

“Jeg sitter igjen med gode minner om en kjempefin tur, som jeg gjerne vil ta igjen!”

“Jeg sitter igjen med gode minner om en kjempefin tur som jeg gjerne vil ta igjen, når kroppen er klar for det. 

Jeg tenker stadig vekk på hvor fantastiske guidene og turfølget var, som bar meg ned i ulendt terreng!” fortsetter hun.  

“Alt i alt sitter jeg igjen med kjempefine minner om en super tur med fantastiske mennesker!” avslutter hun.

Om opplevelsen

Planlegger du et nytt eventyr med en som er glad i spenning? Da er opplevelsen «Via Ferrata» gaven å gi bort! Denne klatreopplevelsen er den perfekte måte å nyte Norges praktfulle natur, fra et perspektiv som få har muligheten til å oppleve. Erfarne guider leder turen langs trange fjellhyller og bratte fjellsider med en utsikt som vil ta pusten fra de fleste. Via Ferrata byr på adrenalin og spenning – noe gavemottaker vil huske for alltid!

  • Bli med dyktige guider på en spennende klatrerute
  • En trygg opplevelse som kiler i magen
  • En fantastisk naturopplevelse – utsikten må bare oppleves
  • En utfordrende men herlig opplevelse for de uten høydeskrekk

Les mer om opplevelsen her >

Kommentarer

Legg igjen en kommentar