IR Sauna – En behagelig opplevelse

Sommer er min favorittsesong, uten tvil, men når det går greit over 30 grader og nærmer seg 40, kan jeg slite ganske bra. Det kommer da kanskje ikke som noe sjokk at jeg smelter som en is i solen og ser ut som en kokt hummer når jeg prøver meg på sauna.

Er de høye temperaturene i badstue litt for høye for deg også? 

Svetteøkt

Det er ingenting som en 20-minutters svetteøkt i en badstue. Du føler deg mer avslappet og uthvilt når du er ferdig, og varmen bidrar til å lindre ømme muskler og forbedrer din generelle helse og trivsel. Men hvis de høye temperaturene i en tradisjonell badstue blir for mye for deg, kan en infrarød (IR) sauna tilby fordelene med en badstue uten ekstrem varme.

Det er jo en ganske bra deal!

Hva er IR sauna?

Jeg visste ikke helt hva en infrarød (IR) sauna var før jeg skulle teste det ut selv. En infrarød badstue bruker infrarødt lys (en type elektromagnetisk stråling – ikke bekymre deg, det er trygt) for å skape varme i stedet for damp eller varm luft. I motsetning til en tradisjonell badstue, varmes ikke infrarøde badstuer luften rundt deg, men i stedet bruker de infrarøde lamper til å varme kroppen direkte. Det sies at å tilbringe tid i en infrarød badstue kan fremme bedre søvn og avslapping, og det lindrer ømme muskler, øker forbrenning, forbedrer immunsystemet og detoxer kroppen din, for å nevne noe.

IR sauna høres jo ikke feil ut!

En behagelig svettefest

Da jeg kom til spaet, viste en hyggelig dame meg til det private rommet hvor en behagelig svettefest stod for tur. Rommet var overraskende lyst og romslig, og inneholdt en badstue med to IR stoler, en stor dusj og en must needed vanndispenser. Jeg hoppet inn i bikini og trasket inn i badstuen.

Min første reaksjon med IR sauna? 

Det var varmt, men ikke uutholdelig varmt som jeg har følt på i andre saunaer. Dette var en mye mer behagelig opplevelse. Hvorfor? Fordi en infrarød badstue gir tørr varme har den ikke den samme jeg-har-problemer-med-å-puste effekten. De har en slags bryter inne i saunaen hvor man kan skru opp og ned varmen ettersom hva man føler for. Poenget er at man skal starte på en kroppstemperert varme for så å skru den gradvis opp.

Noe av det beste med det hele?

Avslappende underholdning

Du kan streame din egen musikk inne i badstuen! Og du kan lese bok hvis du vil. De har en hylle med noen bøker liggende til lån, eller man kan ta med sin egen – noe jeg gjorde. Det var overraskende avslappende å bare nyte varmen en stund. Jeg følte meg nesten litt zen etter bare de første få minuttene. Etter endt økt, kan man hoppe inn i en romslig og herlig dusj for å kjøle seg ned.

IR sauna passet meg faktisk helt perfekt!

Jeg vil normalt vare ca 10 minutter i en tradisjonell badstue, men det var først etter rundt 25 minutter at jeg begynte å føle meg veldig, veldig varm og var klar for å avslutte. Ettersom en IR session varer 25 minutter kunne det ikke passe mer perfekt.

Herlig energi

På vei hjem følte jeg meg mye mer uthvilt enn jeg er vant til å føle på en fredag ettermiddag. Jeg følte meg lett, luftig og energisk resten av dagen, og sovnet raskere enn jeg vanligvis gjør.

Og neste dag?

La oss bare si at… the glow is real. Når kan jeg dra tilbake?

Helse og livsstil

IR Sauna er en perfekt gave til den som er opptatt av helse og livsstil, eller til noen som trenger et avbrekk fra hverdagen for å stresse ned med en avslappende opplevelse. Hvis du kjenner noen som er interessert i å prøve IR Sauna som en ekstra del av en generell sunn livsstil, kan det anbefales som en flott gave!

Om opplevelsen

IR Sauna holder en lavere temperatur enn tradisjonelle badstuer hvor det kommer tørr luft i stedet for damp. Dette gir en behagelig opplevelse og en større helsegevinst. Dette er en ultimat velvære opplevelse – perfekt til den som er opptatt av helse og livsstil, den som vil ta vare på seg selv – eller til en som har behov for en avslappende opplevelse.

  • 25 minutter i IR Sauna
  • En velværepakke som motvirker stress
  • En behagelig opplevelse

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar