Hjemsøkte steder i Norge. Gjenferd i rullestol

Hjemsøkte steder i Norge – tørr du å ta turen?

Det finnes utallige hjemsøkte steder i Norge….

– Hysj! Hva var den lyden?

Du lyser med lommelykten, men det er ingen der. Kanskje var det et dyr, kanskje var det noe helt annet….

Kjenner du spenningen i luften? Er du ekstra var for kalde gufs og merkelige lyder?

I Norge har vi flere skumle steder som kan gi deg en opplevelse av å ha selskap, selv om du ikke kan se noen der. Her kan du finne noen steder å oppsøke hvis du tar sjansen på å møte ånder og spøkelser!

Ta med deg noen gode venner, et kamera og lommelykt og dra på vandring etter gjenferd og mystiske lyder. Her finner du hjemsøkte steder i Norge.

Akershus festning, det mest hjemsøkte stedet i Norge?

Akershus har en lang, og for noen, en grusom historie. Her har mange både vært sperret inne i fangehull og måttet skilles av med kroppsdeler. Senest i 1945 ble fanger henrettet her! Ikke rart i det er mange vonde minner som kanskje har satt seg fast her.

Det sies at ansatte på festningen er redde for å jobbe der alene. Visstnok på grunn av hvisking og ekle dult i ryggen når de jobber, selvom de er alene på jobb.

Av en deltaker på en spøkelsesvandring er vi blitt fortalt om elektronikk som slutter å fungere og en bil det var vanskelig å starte. Vel utenfor området var alt ok igjen!

Tar du noen bilder på festningen vil du kanskje også oppleve noen små lyskuler på bildene dine, dette er et svært vanlig fenomen her!

Pssst! Du kan kjøpe spøkelsesvandring for to her!

Gamle Lier mentalsykehus har huset triste skjebner

Mentalsykehuset på Lier har holdt dørene stengt siden 80- tallet, men på 70-tallet var det stor aktivitet her. Blant annet drev de med testing av LSD på psykisk syke pasienter og praktiserte lobotomering. Det kan ikke alltid ha endt godt!

Tidligere vare det mulig å komme inn i bygget, men på grunn av rasfare er det nå stengt, og du kommer bare til på området. Bare her ute vil du kunne kjenne kalde gufs og hvordan hårene i nakken reiser seg.

Gamle lier mentalsykehus et av Norges mest hjemsøkte sted

LES OGSÅ: Opplevelsesgaver 2017 – gavetips som skiller seg ut på gavebordet

Finnskogen, her får du «Blair witch-følelsen»!

Er du skikkelig tøff? Klarer du å skille fiksjon og virkelighet?
I mange hundre år har det blitt fortalt og skrevet om mystiske skapninger og hendelser i Finnskogen. Her skal det visstnok finnes skur det spøker i, trollkjerringer og lyden av et spedbarn som skriker.

Har du nettopp sett skrekkfilmklassikeren Blair Witch Project og er en sart sjel anbefaler vi deg å stå over!

Spesielt skal det være aktivitet på gamle Bekka gård som ble fraflyttet i 1930. Gården er revet, men den gamle matkjelleren står igjen. En spesiell historie de lokale kan fortelle er om et likfølge som skulle overnatte på vei til begravelse. Morgenen etter var hedersgjesten selv, liket, sporløst forsvunnet.

Hvem tok han med seg? Vi har ikke lyst til å finne ut!

skummelt i finnskogen

LES OGSÅ: Hvorfor du bør bruke pengene dine på opplevelser fremfor materielle ting

I Brekkeparken kan du møte den Grå Dame

Både i parken og inne i gården sies det at du kan treffe på den «Grå Dame». Dette er kanskje den mest kjente spøkelseshistorien i Telemark og det er flere som hevder å ha sett den blodfattige frøkna.

Brekke Gård er i dag et museum du kan besøke hvis du vil treffe denne damen. historiene om hennes nærvær er mange. Dører åpnes og går igjen, stoler blir flyttet rundt og en gang noe fint; en vaktmester kjente han ble holdt igjen av en usynlig hånd før et tre deiset i bakken rett foran han. Kanskje hun er vennligsinnet?

Her kan du lese om hvordan det gikk da tre pysete menn fra NRK skulle overnatte.

Vil du ta med deg noen på hjemsøkt overnatting i komfortable omgivelser? Sjekk ut denne opplevelsen «Spøkelsesnatt på rom 216»

Research: Stine Selnak


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar