Floating – Et relativt nytt og nesten rart konsept, men ubeskrivelig avslappende!

Helt siden jeg var liten har jeg elsker havet, men ettersom jeg hadde en øreoperasjon da jeg var barn – og derfor ikke kunne dukke hodet under vann – har jeg aldri funnet gleden i å dykke og hoppe fra stupetårn osv. Jeg får en slags frysning i hele kroppen når ørene mine blir dekket av vann.

Men merkelig nok gikk jeg med på å teste ut floating.

Et relativt nytt og nesten rart konsept.

Jeg var litt spent på denne opplevelsen, og da spesielt fordi jeg visste at hodet mitt skulle være halvveis under vann. Hele opplevelsen starter med at man dusjer hele kroppen før man går inn i en slags balje eller tank som ligner et stort badekar.

Her skal man ligge i kroppstemperert vann som har nok salt til å holde deg uanstrengt flytende. Du har god nok plass til å bevege deg og sitte oppreist, så tanken i seg selv er stor nok til at du ikke føler deg klaustrofobisk, og liten nok til at du ikke føler deg utsatt for noe.

Lyset i rommet vil skru seg av etter få minutter men i tanken kan man velge å ha lyset på, ha det helt mørkt og/eller skru på en herlig stjernehimmel. Man kan også velge om man vil ha på behagelig musikk, meditasjons-tape eller ha det totalt stille.

Jeg måtte selvfølgelig prøve alt.

“Er du ikke redd for å drukne?”

Man får utdelt ørepropper så vannet ikke skal fylle ørene, og man kan velge å hvile nakken på nakkestøtter som henger i tanken. Jeg har fått flere spørsmål om jeg var redd for å drukne, for hva om man sovner? Man skal jo tross alt ligge å flyte i 60 eller 90 minutter. Det er så vanvittig mye salt i vannet at man ikke har sjangs til å drukne. Flere pleier faktisk å sovne her – det var nesten så jeg gjorde det selv. Ganske så deilig!

Hvorfor floate?

Floating er et konsept som stadig blir mer utbredt. Dette er en helt unik avkoblingsmetode, og i 2019 kan vel mange kjenne seg igjen i at det fort blir lite tid til å virkelig koble helt av. Floating hjelper deg å stresse effektivt ned, finne roen og klarne tankene.

Floatingtanken er lydtett og vil derfor hjelpe til å stenge ut alle sanseinntrykk som gir et velbehag og en sinnsro man ikke oppnår andre steder. Under floating skrur overlevelsesmekanismen i hjernen seg av, og produksjonen av stresshormonet kortisol senkes mens produksjonen av gledeshormonet endorfin økes.

Hvordan det føltes?

Det ideelle miljøet for en dypt avslappet opplevelse.

Jeg la meg ned og hvilte hodet bakover på nakkestøtten da kroppen min fløt automatisk opp til vannoverflaten. Jeg fikk selvfølgelig frysninger i hele kroppen da ørene mine traff vannet men etter noen få sekunder klarte jeg å virkelig lene meg tilbake og nyte hva enn jeg var i ferd med å oppleve.

Alene i det uendelige.

Jeg lot alt synke inn. Alt av tanker og sanser. Hva følte jeg akkurat der og da?

Det føltes som at jeg fløt på en seng med hundrevis av lag med silke. Det var så mykt å vifte armene opp og ned langs vannet ettersom det var kroppstemperert. Jeg slukket lyset helt, åpnet øynene og tittet opp på stjernehimmelen. Det var det eneste jeg kunne se. Jeg tok meg selv i å lete etter karlsvognen – så ekte føltes stjernehimmelen.

Jeg hørte ingenting annet enn tankene mine og lyden av kroppen, som hjerteslag. Jeg hostet – som ga et klang av ekko – det fikk meg til å føle at jeg var helt alene i et uendelig univers. Jeg så for meg at jeg fløyt blant stjernene i den mørkeste nattehimmelen, og det ga meg en følelse av at det bare var meg og universet. Mutters alene.

Hjernen og kroppen min slappet av 100% og jeg trengte ikke å tenke på noe annet enn å nyte og leve i nuet.

Sterke følelser av fred og avslapning.

Etter noen minutter har passert finner man seg selv i en open minded state: sinnet føles klart og åpent, kroppen er fri for spenning og man er helt avslappet. Det høres kanskje rart ut, men det føles som om man har skilt seg fra sin fysiske kropp og har blitt en del av noe større. Man er plutselig i ett med vannet. Hvis du er glad i å meditere skjønner du vel hva jeg snakker om.

På et tidspunkt mister man all følelse av plass og tid, og vet ikke lengre hvor den ene enden av tanken er fra den andre. Det samme skjer med tiden. Tankene går dypt inn i en meditativ stat, og før man vet ordet av det har 60 eller 90 minutter gått, floating-reisen er slutt og det er på tide å komme seg tilbake til virkeligheten.

En følelse av frihet

Da jeg lå der følte jeg meg så bra. Jeg bare merket at hele kroppen og hjernen min jobbet med meg og ikke mot. Det er jo så mye tanker som florerer i hodet hver dag, så det var deilig å merke at jeg klarte å gi slipp på alt og faktisk bare nyte tilværelsen. Det er dessverre ikke ofte man rekker det i en travel og opptatt hverdag. Jeg kan virkelig anbefale dette til alle som trenger et lite avbrekk, eller som trenger å lade opp batteriene.

Hva har jeg lært av denne opplevelsen? 

Step out of your comfort zone

Man vet aldri hvilke minner man vil sitte igjen med i ettertid når man sier ja til å gå utenfor sin egen komfortsone. Noe som – i dette tilfellet – var litt utenfor min egen komfort. Når man først tar det steget og tør å utfordre seg selv kan man se tilbake og tenke hva man lærte av det.

Det å gå ut av sin egen komfortsone får meg til å reflektere over flere ting. Det har aldri gjort vondt verre – heller totalt motsatt. Man lærer mer om seg selv og man vil føle at man virkelig lever. Selv om det kan være skummelt, vil man sitte igjen med en lærdom og en stolthet over at man klarte noe man ikke trodde.

Og vet du hva?

Ingenting er umulig. 

Floating er en perfekt gave til noen som trenger å stresse ned med et herlig avbrekk fra hverdagen. Ved en avslappende opplevelse som floating kan man virkelig finne sin indre zen og la tankene flyte. Her vil man kunne slappe av til et punkt man sjeldent har muligheten til ellers. Når man floater stresser man effektivt ned, finner roen og klarner tankene. En perfekt opplevelse til den som også er opptatt av helse og livsstil.

Om opplevelsen

En avstressende opplevelse: produksjonen av stresshormonet kortisol senkes mens produksjonen av endorfiner økes. Dette er en herlig gave til en som trenger å stresse ned.

  • Følelse av at man svever
  • Stress ned i flytetank
  • Unik opplevelse
  • Velværende behandling

 

Les mer om floating her: https://youwish.no/opplevelser/floating


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar