Espen (18) – «Vi skrudde av motoren og lot helikopteret «falle» mot bakken. Det var helt klart det beste med hele opplevelsen!»

Har du noen gang lurt på hvordan det er å fly et helikopter? Hvordan kjennes det å sveve over jorden i en liten maskin? Hvordan navigerer man luftfartøyet gjennom himmelen? Hvordan føles det å fly uten egne vinger?

En utrolig fri og spesiell opplevelse

Espen fra Tønsberg mottok opplevelsen “Prøvefly et helikopter” i bursdagsgave av sine foreldre på sin 18-årsdag. “Tiden vi tillbragte i luften ga meg en utrolig fri og spesiell opplevelse. Det hele føltes mer personlig enn et fly siden helikopteret var såpass lite og kontrollerbart. Det føltes helt unikt når bakken ble mindre og mindre under oss, mens vi samtidig følte stor trygghet av sikkerhets-prioriteringene og profesjonaliteten til arrangøren,” forteller Espen.

Kjenner du noen som kunne tenke seg å prøvefly et helikopter?

Skrudde av motoren og lot helikopteret «falle» mot bakken

“Under turen snakket jeg og instruktøren om hvordan helikopteret kunne fortsette å fly, selv etter motoren er skrudd av,” sier Espen. “Vi prøvde derfor å gjøre dette og la helikopteret “falle” mot bakken,” fortsetter han. “Dette var helt klart det morsomste og beste med opplevelsen, som absolutt ga litt magesug. Og igjen så følte jeg på ingen tid noen bekymring for sikkerheten under flyvningen,”  smiler han.

Hadde du turt å skru av motoren for en periode og «falle» mot bakken?

Stor gjestfrihet og profesjonalitet

Hele opplevelsen var intuitiv og det var enkelt å følge instruksene til den utrolig dyktige instruktøren. Jeg ble gradvis tillatt mer og mer kontroll over de forskjellige spakene og kontrollene i helikopteret, og til enhver tid kunne jeg be om at instruktøren tok over spakene,” forteller Espen.

“Dette var første gang jeg fløy i helikopter,” smiler Espen. “Når jeg gikk inn i lokalet opplevde jeg stor gjestfrihet. Brukeropplevelsen var sterkt prioritert og opplevelsen i helhet tydet på at arrangøren bryr seg om kundene på et individuelt nivå,” fortsetter han. “Etter å ha blitt introdusert til lokalet møtte jeg flyinstruktøren. Vi gjennomgikk en kort og formell instruksjon til helikopter-kontrollene, hvor alt ble beskrevet og forklart på en enkelt og logisk måte. Instruktøren var veldig omgjengelig samtidig opprettholdt stor profesjonalitet og formalitet.”

Hvem kunne du tenke deg å overraske med en spennende opplevelse som dette?

En fantastisk utsikt med mulighet til å fly over alt

“Hele oppholdet, både på bakken og i luften var en svært behagelig og hyggelig opplevelse. Minnene som sitter igjen i etterkant var den fantastiske utsikten, og muligheten til å fly nøyaktig der jeg ønsket.” sier Espen. “Det var også en unik opplevelse å kunne styre selv, men flyinstruktøren var hovedgrunnen til en såpass behagelig og uforglemmelig opplevelse,” smiler han.

“Muligheten for utdanning som helikopterpilot ble svært fristende etter denne opplevelsen,” smiler Espen. Opplevelsen er definitivt noe jeg kunne tenke meg å motta igjen, og garantert noe jeg vil anbefale andre,” avslutter den fornøyde 18-åringen.

Om opplevelsen

Kjenner du en som lenge har drømt om å være pilot for en dag? Da vil Prøvefly et helikopter være midt i blinken! Overrask jubilanten med en drøm som går i oppfyllelse! Med undervisning fra en profesjonell instruktør kan alle som har hatt pilotdrømmer nå ta kontrollen over et helikopter. Her får man gripe spakene og fly helt selv, med veiledning fra en dyktig instruktør. Dette er en unik opplevelse som gir en helt spesiell følelse av frihet.

  • 30 min flyvning/undervisning
  • Fly Robinson R44
  • Dagens mest brukte og pålitelige treningshelikopter
  • Erfaren instruktør ved din side

Les mer om “Prøvefly et helikopter” her>


Publisert

i

, , ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar