Cryo Cooling Experience – 3 minutter i 130 minusgrader

Har du noen gang vært så kald at du mister følelsen i fingre eller ben? At leppene dine skifter fra en lys-rosa farge til blå-lilla? Og når du endelig kommer i varmen blir huden din rødlig, hoven og varm fordi du har vært så kald?

Vel… Det var akkurat det jeg så for meg skulle skje med meg.

Jeg har nemlig testet cryobehandling, og for å være ærlig visste jeg ikke så altfor mye om denne opplevelsen i forkant. Det eneste jeg egentlig visste var at det var helseforebyggende og at det kom til å bli…

Sjukt kaldt!

130 minusgrader

Jeg fikk utdelt en morgenkåpe og skulle ikke ha på meg noe annet enn undertøy og et par duntøfler under. Jeg ble geleidet bort til et slags sylindrisk kammer som skulle kjøle meg ned til 130 minusgrader! Jeg gikk to skritt opp, og plutselig befant jeg meg midt inni kulde-smørøyet. Det var så kaldt at det virvlet av røyk inne i sylinderen. Det så nesten ut som noen satt på en røykmaskin.

Du husker kanskje de kule røykmaskinene fra 90 tallet?

Back to the 90s

Jeg ble i noen sekunder sendt tilbake til ungdomsskolen -back to the 90’s – hvor man danset til Backstreet Boys på ungdomsklubben, hadde på harry solbriller inne fordi man trodde det var kult (typ de man kjøpte på 10ern eller bensinstasjonen), og gulvet var helt smoked down av røyk fra røykmaskinen. Det var tider, ass!

Backstreet Back, alright?

Flashbacken varte ikke lenge, den ble avbrutt av kulden som omfanget og danset rundt kroppen min. Jeg måtte holde armene på lenet av sylinderen (sylinderen kan stilles inn og skal ikke rekke deg lengre enn til skulderhøyde) og røre på både kropp og hode for å holde på varmen i kroppen. Man skulle ikke tro det er mulig å holde på varmen i det hele tatt i 130 minusgrader.

Har du fortsatt ikke skjønt hva cryo er?

3 minutter med kulde

For å forklare det enkelt så utsetter man seg for utrolig kalde temperaturer – vi snakker 130 minusgrader i 3 minutter. Det føles mest som kalde bølger av luft som rammer kroppen din på forskjellige steder. Selve kjernen av kroppen din forblir relativt varm (så varm som den klarer å være i et latterlig kaldt “rom”). Det vil alltid være en terapaut som står å passer på deg om man merker at man ikke orker å bli stående i 3 minutter og vil avslutte før.

Hvorfor gjør man det her, tenker du?

Helsefremmende behandling

Cryo er en ekstremt kald behandling som er helsefremmende: den re-starter fysiologiske prosesser og gjenoppretter naturlig balanse i kroppen. Cryobehandling kan gi raskere utvinning, redusere skader, øke energi og forbedre søvn.

Er dette noe du ville ha prøvd?

Det var en veldig interessant opplevelse, og for å være ærlig var det verste med alt det å vente på å teste denne opplevelsen. Selv om jeg synes det hørtes veldig spennende og kult ut – og i alle fall når det er helseforebyggende – så skal jeg ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk til hvordan kroppen min ville reagere i et så utrolig kaldt kammer.

Men kroppen fortsetter å overraske meg.

En følelse av ro og friskhet.

De 3 minuttene gikk fortere enn jeg hadde trodd og det var absolutt ikke noe ille i det hele tatt. Man blir umiddelbart varm igjen når man går ut av kammeret. Jeg sitter igjen med en super opplevelse og en følelse av friskhet og ro. Jeg følte meg faktisk ganske fresh da jeg gikk ut derfra. Så god som ny!

Vil du også føle deg så god som ny?

Kjenner du en som trenger et oppfriskende boost? Da er dette den perfekte gaven! Cryo Cooling Experience er en helsefremmende behandling så dette er den perfekte opplevelse for å redusere skader, øke energi og bedre søvn. Cryo passer for alle som er opptatt av helse og livsstil. Det vil gi en forfriskende følelse!

Om opplevelsen

Et oppfriskende boost? Cryo er en helsefremmende behandling som re-starter fysiologiske prosesser og gjenoppretter naturlig balanse i kroppen. Kaldt men friskt!

  • Nedkjølende behandling som kickstarter systemet i kroppen
  • Øker blodsirkulasjon, reduserer betennelse og demper smerter
  • Høyteknologisk sylinder med iskald luft som kjøler ned huden

Les mer om cryo her: https://youwish.no/opplevelser/cryo-cooling-experience


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar