Britt (60) fikk en fin brenneriomvisning med smaksprøver

Akevitts særegne smak kommer fra en rekke av krydder og urter: som dill, fennikel, koriander, sitrus og anis. Akevitt har blitt produsert i Norden helt siden 1400-tallet og er nå kjent som det norske nasjonalbrennevinet.

Britt fra Elverum var så heldig å få være med på prosessen bak hvordan akevitt produseres. Hun fikk nemlig opplevelsen, «Brenneriomvisning akevitt» i 60-årsgave av sitt søskenbarn. «Opplevelsen var veldig bra med en artig guide,» smiler Britt.

Høres det ikke spennende ut å stå på stedet der akevitten blir produsert?

Omvisning med smaksprøver

I brenneriet–som stammer fra år 1855–blir det produsert 25 000 liter sprit av poteter hver høst. Bare det å se akevittproduksjonen er interessant, men det er enda en ting til å se frem til på denne opplevelsen: nemlig akevittmakingen på slutten av turen.

«Det var en fin omvisning med smaksprøver,» forteller Britt. «Det var også en fin plass å komme til, i tillegg var det artig å høre om brenneriet. Det var en flott gave å få,» avslutter hun.

Kjenner du noen som er interessert i brennevin?

Om opplevelsen

Gi bort en omvisning i dette historiske brenneriet med akevittforedrag og -smaking. Perfekt gave til den som er interessert i øl og brennevin, norske mattradisjoner eller historie.

  • Omvisning i brenneriet
  • Akevittforedrag
  • Smak fire ulike akevitter
  • Lær om norsk akevitt – tilvirkning og historie

Les mer om opplevelsen her: https://youwish.no/opplevelser/brenneriomvisning-akevitt


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar