Akevitts særegne smak kommer fra en rekke av krydder og urter: som dill, fennikel, koriander, sitrus og anis. Akevitt har blitt produsert i Norden helt siden 1400-tallet og er nå kjent som det norske nasjonalbrennevinet.
Britt fra Elverum var så heldig å få være med på prosessen bak hvordan akevitt produseres. Hun fikk nemlig opplevelsen, «Brenneriomvisning akevitt» i 60-årsgave av sitt søskenbarn. «Opplevelsen var veldig bra med en artig guide,» smiler Britt.
Høres det ikke spennende ut å stå på stedet der akevitten blir produsert?
Omvisning med smaksprøver
I brenneriet–som stammer fra år 1855–blir det produsert 25 000 liter sprit av poteter hver høst. Bare det å se akevittproduksjonen er interessant, men det er enda en ting til å se frem til på denne opplevelsen: nemlig akevittmakingen på slutten av turen.
«Det var en fin omvisning med smaksprøver,» forteller Britt. «Det var også en fin plass å komme til, i tillegg var det artig å høre om brenneriet. Det var en flott gave å få,» avslutter hun.
Kjenner du noen som er interessert i brennevin?
Om opplevelsen
Gi bort en omvisning i dette historiske brenneriet med akevittforedrag og -smaking. Perfekt gave til den som er interessert i øl og brennevin, norske mattradisjoner eller historie.
- Omvisning i brenneriet
- Akevittforedrag
- Smak fire ulike akevitter
- Lær om norsk akevitt – tilvirkning og historie
Les mer om opplevelsen her: https://youwish.no/opplevelser/brenneriomvisning-akevitt
Legg igjen en kommentar
Du må være innlogget for å kunne kommentere.