For noen måneder siden kom jeg over en video på Instagram om hvordan man kunne lage en No-Bake Kinder Maxi ostekake, som så helt nydelig ut. Da måtte jeg selvsagt prøve å lage den selv, og jeg var ærlig talt ikke forberedt på hvor god den faktisk kom til å være. Den smakte helt himmelsk, og var i tillegg superlett å lage – noe som for meg er en utmerket kombinasjon.
Personlig syns jeg derimot at det er litt tungvint å følge en oppskrift i en Reels-video på Instagram som varer i underkant av et minutt, og jeg måtte se videoen flere ganger underveis i bakeprosessen. Derfor har jeg samlet sammen både oppskrift og fremgangsmåte her, slik at det blir lettere for deg – og meg selv – å lage denne deilige kaken ved en senere anledning.
Jeg har justert dekoreringsprosessen litt i forhold til det den opprinnelige videoen sier, da jeg syns det ble litt vel mye med krem og biter av Kinder Maxi på toppen av kaka. Dette er derimot selvsagt bare min egen preferanse! Jeg har inkludert både min personlige preferanse for dekorering, samt dekoreringen fra videoen nedenfor.
Ingredienser
Bunn:
350g Digestive kjeks
180 usaltet smør (Melange eller lingnende)
Ostekake
Ca. 200g Kinder Maxi
375ml double cream (500ml for samme dekorering som i videoen) – Jeg lagde dette selv ved å mikse 1 del Mascarpone med 2 deler kremfløte
500g kremost, romtemperert
120g melis
Topping:
Ca. 200g Kinder Maxi
120ml double cream – Jeg lagde dette selv ved å mikse 1 del Mascarpone med 2 deler kremfløte
4 stk Kinder Maxi (opprinnelig versjon)
Fremgangsmåte
Bunn:
- Knus 350g Digestive kjeks i blender eller for hånd til smule og smelt 180g usaltet smør i en kjele.
- Bland kjeks og smeltet smør godt sammen i en bolle.
- Fordel kjeksblandingen i bunnen av en rund kakeform og jevn ut overflaten med en skje.
Ostekake:
- Putt ca. 200g Kinder Maxi i en skål og smelt i varmt vannbad (i vasken, gryte, osv), eller i mikrobølgeovn. VIKTIG: Sjokoladen må være kjølnet før den brukes videre!
- Bruk håndmikser til å stivpiske 375ml (eller 500ml) double cream til krem.
- Bruk håndmikser til å mikse 500g romtemperert kremost med 120g melis.
- Bland smeltet Kinder Maxi med kremostmiksen, og pisk til det er helt blandet.
- Hvis du har laget 375ml double cream, vender du inn all den stivpiskede kremen i kremost- og sjokolademiksen. Hvis du har laget 500ml, vender du inn 3/4 deler av den stivpiskede kremen. VIKTIG: Bruk slikkepott eller tresleiv – ikke vips eller håndmikser!
- Fordel ostekakeblandingen over kjeksbunnen og bruk en skje til å jevne ut toppen.
- La ostekaken stå i kjøleskapet til neste dag.
Topping & Pynt (Mona fra YouWish sin versjon):
- Putt ca. 200g Kinder Maxi i en skål og hell over 120ml double cream. Smelt i varmt vannbad (i vasken, gryte, osv), eller i mikrobølgeovn.
- Rør om til sjokoladen og double cream er godt blandet. Vent til blandingen har kjølt seg ned før du går videre.
- Sett ostekaken på en rist med bakepapir under risten. Ta av kanten på kakeformen, og hell sjokoladeblandingen jevnt over ostekaken.
- Smelt 100g hvit sjokolade i varmt vannbad (i vasken, gryte, osv), eller i mikrobølgeovnen. VIKTIG: Sjokoladen må være kjølnet før den brukes videre!
- Hell den smeltede sjokoladen i en plastpose og klipp et lite hull i et hjørnet. Dryss over ostekaken for å pynte.
- La den ferdige ostekaken stå i minst 1-2 timer i kjøleskapet før servering.
Topping & Pynt (Opprinnelig versjon):
- Putt ca. 200g Kinder Maxi i en skål og hell over 120ml double cream. Smelt i varmt vannbad (i vasken, gryte, osv), eller i mikrobølgeovn.
- Rør om til sjokoladen og double cream er godt blandet. Vent til blandingen har kjølt seg ned før du går videre.
- Sett ostekaken på en rist med bakepapir under risten. Ta av kanten på kakeformen, og hell sjokoladeblandingen jevnt over ostekaken.
- Bruk resterende stivpisket krem til å pynte toppen av kaken med sprøytepose. Brekk opp 4 stk Kinder Maxi og plasser bitene på toppen av krempynten.
- La den ferdige ostekaken stå i minst 1-2 timer i kjøleskapet før servering.
Her finner du videoen jeg fulgte på Instagram og Facebook.
Jeg håper denne kaken faller like mye i smak hos deg, som den gjorde hos meg!
Bon Appétit!
Legg igjen en kommentar
Du må være innlogget for å kunne kommentere.