Lær å lage din egen sushi. Sushi er perfekt å lage når du vil lage middag sammen med gjester eller familien din. Lag sushirisen før dere setter igang, og sett fram laks og steinbit, litt reker og kanskje kamskjell. Hvis du vil kombinere, kan du kline til med hummer!
Risen er selve hemmeligheten med sushi. Den er heldigvis veldig enkel å lage, og du finner det du trenger i vanlige matbutikker. Det er viktig at du kjøper egen sushiris. Vanlig ris vil ikke henge sammen.
INGREDIENSER
- 5 dl sushiris
- 2 ss sukker
- 2 ts salt
- 8 dl riseddik
- 8 dl vann
Og sånn gjør du:
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Skyll risen godt i kaldt vann 3-4 ganger, og sil godt av ved siste skylling.
- Tilsett ris og vann i en kasserolle, ha på lokk og la koke på lav varme i 15 minutter. Ta kasserollen til siden, og la risen trekke i 10 minutter.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur, og dekk deretter til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å forhindre at risen tørker.
Nigiri sushi – lag din egen
1.Kok sushiris
Følg fremgangsmåten over
2. Form risen
Form risen til en oval ball, og legg litt wasabi på en skive laks.
3. Sett sammen
Legg risballen over skiven med laks og snu den.
4. Form
Form ved å presse langs sidene og på toppen.
5. Server
Legg nigiribitene pent på et fat, og server med wasabi, syltet ingefær og soyasaus.
Kjenner du noen som vil lære mer om å lage sushi?
Dette er en den perfekte opplevelsesgaven til en som er glad i å lage mat – og som vil lære mer. Mange har ærefrykt for å lage sushi hjemme, men litt basiskunnskap og øving er alt som skal til for å mestre de grunnleggende teknikkene. Deltakerne får lære om råvarene som brukes i sushi og lage lekre godbiter med mør fisk og perfekt ris.
- Lær å lage delikat mat som garantert vil imponere gjester
- Lær å behandle råvarene riktig og frityrteknikk
- Sushi er ikke bare rå fisk – lær å lage makiruller, nigiriboller, tempurafritert soppmaki, sashimi og biffsushi.
- Dyktige kokker deler sine beste tips og oppskrifter
Legg igjen en kommentar
Du må være innlogget for å kunne kommentere.