Catrine fikk vinsmaking i bursdagsgave – “Vin trenger ikke å være snobbete og fancy”

Kjenner du noen som er glad i vin, og kunne tenke seg å forbedre vinkunnskapene? Noen som setter pris på gode smaker og prosessen bak det å lage ulike typer vin? Da bør du gjøre som vennene til Catrine og samboeren! De valgte nemlig å gå for et gavekort på opplevelsen vinsmaking som bursdagsgave.

Tror du gaven falt i smak?

“Vi FIKK virkelig smake på typiske viner fra de største vinregionene”

“Min samboer og jeg fikk vinsmakingskurset i bursdagsgave av to gode venner som deler vår entusiasme for god mat og god vin. Vi har hus i Frankrike, så derfor valgte vi Fransk vin for å lære enda mer om dette flotte vinlandet,” forteller Catrine.

“Førsteinntrykket var at dette var veldig proft, og jeg var litt redd for at dette skulle være super seriøst og for folk med masse vin-erfaring, men det var det heldigvis ikke! Grunnleggende og ‘enkel’ forklaring på franske vinregioner og ulike druetyper. Noe var kjent stoff som gjorde at man ikke følte seg helt utenfor,” smiler hun. “Det beste var vel at jeg fikk inntrykk av at vi virkelig fikk smake på typiske viner fra de største vinregionene.”

Og er det ikke akkurat det man ønsker av en vinsmaking?

“Det eneste som hadde gjort opplevelsen enda bedre, hadde vært noe smått å spise som hadde passet til de ulike vinene. Det er jo ofte det dilemmaet man står overfor. Hva skal man drikke til hvilken mat,” innrømmer hun.

“Vin trenger ikke være snobbete og fancy”

“Vin trenger ikke være snobbete og fancy, og man kan gå på vinkurs uten å ha en drøm om å bli sommelier,” sier Catrine. “Det å få repetert noen enkle regioner og spesielle druetyper gjør at man kanskje klarer å huske og kjenne dem igjen til en annen gang.” 

“Det er gøy å kjenne litt til hvilke druer som er typiske i ulike regioner selv om jeg aldri blir noen ekspert verken på det eller på selve smakingen. Til det har jeg litt for dårlig smakshukommelse, dessverre. Men de sier jo at øvelse gjør mester,” fortsetter hun med et glimt i øyet. 

Hvem ville du tatt med deg på vinsmaking?

“Vi lever i en tid der vi har det vi trenger stort sett”

“Jeg er veldig glad i å både få og gi opplevelser i gave. Vi lever i en tid der vi har det vi trenger stort sett og problemet er ofte å finne tid til å være sammen med familie og venner. Da er det ypperlig å gi bort en opplevelse, og gjerne være med på den selv,” resonnerer Catrine.

“Da får man kanskje oppleve noe nytt man selv har lyst til å prøve, og man får kvalitetstid sammen. Det trenger ikke være dyrt heller, og man kan lage sine egne opplevelser ut ifra lommebok og interesser.”

Det har du helt rett i, Catrine!

“Jeg gir ofte bort opplevelser selv. Vi har gitt bort teater-, opera- og musikal-billetter, afternoon tea, ølsmaking og middager på restaurant. Og jeg har gitt bort elvecruise i Frankrike og en tur til den lille øya Grip utenfor Kristiansund. Det var for at mamma skulle få besøkt den siste stavkirken i Norge som hun manglet for å kunne si at hun har besøkt alle Norges stavkirker. Her er det bare fantasien som setter grenser!” sier hun til slutt, og smiler fornøyd. 

Om opplevelsen

Kjenner du en som er glad i vin og kanskje ønsker å lære mer om en reise i vinens verden? Da vil et gavekort på vinsmaking passe helt perfekt! Ta med en god venninne, søster eller mamma og dykk inn i et rike av herlige druesmaker med kunnskap fra en erfaren vinkelner.

  • Kunnskapsrik vinkelner
  • Smak på fire-seks kvalitetsviner
  • Passer for både nybegynnere og vinkjennere

Les mer om opplevelsen her >


Publisert

i

av