Vi vandrer gjennom solkledde gater. Sommeren er her for alvor, det er sjelden det er så varmt i byen.
-Idag skal dere få være med på en annerledes matvandring. En opplevelse som forhåpentligvis vil gi dere ny matinspirasjon i Oslo og nye idéer til hva dere kan finne på Oslo.
Guiden tar i mot oss med et varmt smil som oser av entusiasme. Denne dama lever og ånder for mat og kultur i Oslo – det skal også vandringen bli et bevis på.
Vi skal få være med på kulinarisk matvandring i Oslo, en opplevelse som byr på norske godbiter av ypperste klasse, de siste gastronomiske trendene og spennende tips med fokus på god mat og drikke. Her får man matinspirasjon i Oslo!
Lokalprodusert ost og skinke – med godt øl til
Første stopp er Mathallen – hovedstadens matmekka. Duftene som møter oss idet vi entrer det sjarmerende fabrikklokalet ved Akerselva bidrar definitivit til å vekke appetitten.
Vi slår oss ned ved et bord der vi får servert et fat med smaksprøver på ulike norske oster. I glasset får vi servert norskprodusert lyst øl i glasset som får frem smakene i ostene. Stedets servitør forteller om de ulike ostenes opprinnelse. Deretter kommer det et fat med skinke på bordet, disse også fra lokale, norske produsenter.
Guiden vår forteller om oppblomstringen av lokale produsenter av mat rundt i Norge de siste årene.
-Som et resultat av masseproduksjon og lavere kvalitet på mat generelt, ønsker stadig flere å kjøpe kortreist, økologisk mat. Både fordi det smaker bedre og er sunnere, forteller hun.
Økologisk sjokolade med ekte råvarer
Etter å ha smakt oss fornøyde på Mathallen, fortsetter vandringen nedover langs Akerselva, gjennom det sjarmerende smuget ved Blå, over elva og nedover mot Torggata. Underveis peker og forteller guiden om nyåpnede utesteder, restauranter og barer der vi blant annet kan finne byens beste mojito, eller smake den beste meksikanske maten i byen.
Så venter det flere søte overraskelser. I et lunt kjellerlokale, der vi får en etterlengtet pause fra varmen utenfor, blir vi servert delikate, økologiske sjokoladebiter. Karamell, hvit sjokolade med jordbær og bringebær, nøttesjokolade.
Små smakseksplosjoner, som minner oss på hvordan sjokolade faktisk skal smake, i kombinasjon med smaker man ikke visste harmonerte så godt med den varme sødmen i sjokoladen.
Nord-norske delikatesser på bryggekanten
Vi fortsetter vandringen nedover mot havnen. Sjølukten og måkeskrikene setter stemningen for neste smaksopplevelse. Nå skal vi nemlig få servert delikatesser fra nord.
Vi slår oss ned på et bord med utsikt til Akershus festning og Tjuvholmen. På bordet dekkes det opp med trefjøler fylt med fristelser fra både hav og land. Reinsdyr, hval, kveite, tørrfisk, hjort. Norske delikatesser med lange tradisjoner, med en tvist.
Reinsdyret smakte himmelsk sammen med de friske tyttebærene. Ceviche av kveite var også veldig godt. Men jeg må innrømme at ikke alle rettene satt like godt i munnen, det var mange uvante smaker – men det gjør det jo desto mer spennende. Det er ikke alle som har smakt på et hjortehjerte!
Matinspirasjon i Oslo – men med retter fra nord er absolutt både spennende, uvant og ikke minst mettende!
Finn din favoritt
Etter å ha tilbragt noen timer sammen, går praten nå lett rundt bordet. Stemningen er lugn og avslappet – og da passer det godt at neste og siste stopp på programmet er en ølsmaking på Norges første mikrobryggeri.
Her kommer det tre ølsorter på bordet. Lyse og friske, på grunn av det varme været. En kunnskapsrik ølekspert på stedet deler spennende informasjon om de ulike øltypene og produsentene – alle er så klart norskproduserte!
Om opplevelsen:
På denne kulinariske matvandringen vil man få smake kvalitetsmat fra hele Norge mens man vandrer gjennom noen av Oslos mest interessante områder.
Antall deltakere? 1 deltager i gruppe.
Alder? Fra 18 år
Når? Året rundt bortsett fra helligdager.
Tirsdag-søndag.
Sted? Oslo
Varighet? 4 timer
Legg igjen en kommentar
Du må være innlogget for å kunne kommentere.